Arjan en Joey vieren een bijzonder jubileum

16 september 2014 om 00:00 Ondernemend

SLIEDRECHT - Bij brasserie-restaurant De Heeren van Slydregt wordt dit najaar een uniek jubileum gevierd. Chef-kok Arjan van den Haak en souschef Joey de Bruin zijn namelijk allebei 12,5 jaar in dienst. Met veel enthousiasme vertelt het tweetal waarom het zo leuk is om bij de zaak te werken, die in de aflopen jaren is uitgegroeid tot een vaste waarde binnen de Sliedrechtse horeca.

Door Ria Scholten

,,Mijn vader was kok en ik heb vanaf jonge leeftijd al geweten dat ik het vak in wilde. Ik was nog een klein jongetje toen ik bij hem de keuken al aardappelen zat te pitten", blikt Arjan terug. "Het volgen van een horeca-opleiding was voor mij een voor de hand liggende keuze." Hoe anders ligt dit bij Joey. ,,Tijdens mijn opleiding Bedrijfseconomie ben ik als afwashulp in de horeca gekomen", vertelt hij. ,,Ik vond het werken in de keuken erg leuk en mijn takenpakket werd steeds verder uitgebreid. Je kunt dus zeggen dat ik het vak in de praktijk heb geleerd."

Arjan heeft de opstartfase van het bedrijf meegemaakt. ,,Ik werd door de familie Baanen onder andere betrokken bij de keuze van de huisstijl en het serviesgoed", kan hij zich nog goed herinneren. ,,Het bedrijf vindt zijn oorsprong in het partycateringbedrijf Bon Bon, dat aanvankelijk de nodige praktische ondersteuning bood. We hebben vanaf het prille begin over het aantal gasten niet te klagen gehad en al heel snel draaiden we zelfstandig met onze eigen medewerkers, onder wie Joey."

,,Qua werkwijze en ervaring zijn we meegegroeid met de zaak. Waar we het vroeger met veertig gasten heel erg druk hadden, draaien we nu onze hand niet om voor een viervoud daarvan", vertellen de mannen. ,,De formule van de brasserie is in de loop van tijd weinig veranderd. Voor het restaurant ligt dit anders. De kaart wisselt geregeld en we vinden het leuk om gerechten van het seizoen te serveren. De inrichting wordt op gezette tijden aangepast aan de trends van dat moment."

Joey en Arjan vormen samen met de zes (leerling)koks de keukenbrigade. ,,Koken is een teamsport", verklaren ze eendrachtig. ,,Het begrip kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel en daarom werken we zoveel mogelijk met dagverse producten. Op de kaart staan verschillende hardlopers zoals carpaccio en zeetong en natuurlijk de scampi's. Veel mensen komen speciaal voor deze gerechten naar onze zaak. Naast een bezoekje aan de brasserie of het restaurant is er nog veel meer mogelijk. Hierbij kun je denken aan een High Wine of High Tea, maar ook aan Private Dining en familiediners."

Ter ere van het dubbele jubileum kunnen de gasten van De Heeren van Slydrecht van 25 september tot en met 25 oktober genieten van een proeverij met een selectie van favoriete gerechten van beide koks voor slechts 25 euro. Zie voor uitgebreide informatie de website www.heerenvanslydregt.nl.

Foto-onderschrift:

Arjan en Joey zwaaien met zes collega's de scepter in de keuken.

advertentie
advertentie