Proeven en genieten bij Spek & Bonen

1 oktober 2014 om 00:00 Ondernemend

SLIEDRECHT - Heel veel mensen hebben maandagavond gehoor gegeven aan de uitnodiging om een kijkje te nemen bij Grand Café Spek & Bonen. Het pand aan de Kerkbuurt 140, waarin voorheen Café De Huifkar was gevestigd, heeft de afgelopen maanden een complete metamorfose ondergaan. Eigenaar Dennis Speksnijder en zijn partner Gerda namen met gepaste trots de vele complimenten in ontvangst.

Door Ria Scholten

Dennis en Gerda zijn als uitbaters van Muziekcafé Candlelight geen onbekenden in de plaatselijke horeca. Met de opening van hun grand café slaan ze een geheel nieuwe weg in. ,,Naar onze mening waren er in het dorp te weinig eetgelegenheden", vertelt Dennis. ,,Wij bieden onze gasten een gezellig avondje uit met de mogelijkheid om gezellig te borrelen en een hapje te eten." Hij geeft een rondleiding in de zaak waar de oude stenen muur achter de bar voor een authentieke sfeer zorgt. Spek & Bonen heeft plaats voor vijfentachtig gasten, die zowel op de begane grond als op de entresol aan tafel kunnen. In de open keuken zwaaien de koks Diederik en Bart de scepter. Wie de chef's table reserveert voor minimaal 4 en maximaal 6 personen kan genieten van de 'keuze van de chef' in de vorm van een heerlijk 5-gangen menu. Wat er gereserveerd wordt is een verrassing, maar de gasten kunnen wel aangeven of zij de voorkeur geven aan vlees of vis.

,,De mensen kunnen bij ons terecht voor een lunch of diner", vertelt Dennis. ,,In het eerste geval is onze uitsmijter Spek & Bonen met carpaccio, spekjes, sjalot, Parmezaanse kaas en truffelmayonaise een echte aanrader. 's Avonds werken we veelal volgens het shared dining concept. De gasten genieten met elkaar van een aantal kleine gerechten. Je kunt het vergelijken met het eten van tapas, maar dan niet alleen Spaans georiënteerd. Graag wil ik de aandacht vestigen op ons proeflokaal dat met name geschikt is voor vergaderingen, recepties, workshop en private dining.

,,We kiezen voor de bereiding van de gerechten bij voorkeur voor producten van het seizoen", vertellen de koks. ,,Zo gaan we inspelen op het wildseizoen en de kerst. In het voorjaar zullen de zogenaamde vergeten groenten ongetwijfeld een plaatsje op de kaart krijgen. Onze stijl? Niet al te klassiek, de smaakcombinaties mogen best een beetje spannend en uitdagend zijn. We verwennen de gasten graag met onze huisgemaakte garnalenkroketjes en friandises. Ons vlees wordt op lage temperaturen in de oven gegaard, waardoor de eiwitten intact blijven en het heerlijk mals blijft."

Ook kinderen zijn bij Spek & Bonen van harte welkom. Er is een Kids Corner en zij kunnen genieten van een kindermenu met als klap op de vuurpijl een verrassingsijsje dat zij zelf mogen versieren.

Spek & Bonen is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 00.00 uur en op zondag van 14.00 tot 00.00 uur. Reserveren is gewenst: www.spek-n-bonen.nl.

Foto-onderschrift:

Na de drukbezochte openingsavond is iedereen welkom voor een lunch of diner.

advertentie
advertentie