Troostkadootjes, voor net dat beetje extra...

23 oktober 2014 om 00:00 Ondernemend

SLIEDRECHT - Uit Maroza Gedenktekens, gevestigd in Sliedrecht, is Troostkadootjes geboren. Troostkadootjes is een webwinkel die voorziet in persoonlijke kadootjes voor als iemand in je omgeving troost, zorg, aandacht, liefde of kracht nodig heeft of misschien gewoon zomaar wat extra aandacht, vertelt Marit, mede-eigenaar van Maroza Gedenktekens.

Troostkadootjes zijn niet alleen bedoeld om troost te bieden maar het zijn kadootjes bedoeld voor alle facetten van het leven en om soms even stil te staan bij iemand die dat, op wat voor manier dan ook, even nodig heeft. Marit: ,,Door mijn werk heb ik vele gesprekken gevoerd met mensen en denk ik dat we in ons hectische bestaan nog wel eens vergeten wat echt belangrijk is. We zijn dan zo druk met onszelf bezig, dat we al het andere om ons heen, helaas, vergeten. Het zijn vaak de kleine dingen die er toe doen. Het simpelweg liefhebben van de mensen om je heen, aandacht hebben voor een ander, het laten weten dat je aan een ander denkt. Troostkadootjes is bedoeld om even stil te staan bij de dingen die zo vanzelfsprekend zijn, dat we soms vergeten er dankbaar voor te zijn. Als je zelf de woorden niet kunt vinden, wil ik graag helpen om deze vorm te geven. Een mooie verpakte handgeschreven boodschap, zegt soms meer dan de grootste bos bloemen. Er is altijd wel iemand die nét dat beetje extra aandacht kan gebruiken. Bij Troostkadootjes sluiten wij ons dan ook graag aan bij de bekende tekst van Loesje; 'Het lijkt simpel en dat is het ook'. Wij helpen je graag om op een creatieve maar simpele manier invulling te geven aan het feit dat je gewoonweg aan iemand denkt."

Ze vervolgt: ,,Het traject van onze producten wordt, van de producent naar ons bedrijf, zoveel mogelijk gecontroleerd zodat wij niet bijdragen aan mensonwaardige arbeidsomstandigheden. Tevens hebben we gekozen voor het gebruik van duurzame verpakkingen. De producten die te verkrijgen zijn op onze website willen het gevoel van onder andere liefde, troost, dankbaarheid, vreugde, kracht of aandacht brengen aan de gever en de ontvanger. Hoe fijn kan het zijn om iets te geven en hoe fijn kan het zijn als je merkt dat er aan je gedacht wordt. Omdat troostkadootjes deels uit idealisme geboren is hebben wij ervoor gekozen om twee doelen te ondersteunen met een deel van onze omzet. Wij hebben gekozen voor stichting Kindia en stichting Kanjerguusje. Beide doelen draaien geheel op vrijwilligers en richten zich op kinderen. Stichting Kindia vindt dat ieder kind recht heeft op een menswaardig bestaan en zet zich daarom in voor Indiase straatkinderen en kinderen met een lichamelijk en/of geestelijke beperking. Stichting Kanjerguusje is ontstaan nadat de vader van Guusje, Lowie van Gorp, zijn blogs, over het ziekteproces van zijn dochter, omgezet heeft naar een boek, Kanjerguusje. Bij zijn dochter Guusje werd een zeldzame vorm van kinderkanker vastgesteld waaraan zij uiteindelijk helaas is overleden. Deze stichting ondersteunt de zorg voor kinderen met kanker en hun naasten.

De artikelen uit onze webwinkel kunnen besteld worden via onze website en thuis bezorgd worden of direct bij de geadresseerde maar het eventueel afhalen van de spullen in Sliedrecht behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

Verder verzorgen wij ook relatiegeschenken of pakketten, alles in overleg. Wij denken hierin graag met u mee.

Voor vragen en/of verdere informatie www.troostkadootjes.nl email: info@troostkadootjes.nl telefoonnummer: 06 1859 1662

U kunt ons ook volgen op twitter en facebook.

advertentie
advertentie