Restaurant Bellevue gaat gewoon door

28 oktober 2014 om 00:00 Ondernemend

SLIEDRECHT - Het is al weer vierenveertig jaar geleden dat de familie Bakker eigenaar werd van Restaurant Bellevue aan de Merwestraat 55. ,,We vieren dit met een speciaal 3-gangen jubileummenu", vertellen Ruben en Tineke Bakker. ,,Op de kaart staan verder verschillende wildgerechten, zoals hertenbiefstuk, hazenrug en een trio van wild bestaande uit hert, haas en wildzwijn."

Door Ria Scholten

Het restaurant heeft vorig jaar een nieuwe uitstraling gekregen. ,,Het oogt allemaal wat moderner, maar de gezelligheid die onze gasten zo op prijs stellen is gebleven", vertelt Ruben, die het bedrijf acht jaar geleden van zijn ouders heeft overgenomen. Hij is als chef-kok in de keuken werkzaam, terwijl zijn echtgenote de functie van gastvrouw voor haar rekening neemt en zorgt dat alles op rolletjes loopt.

,,We zijn er best trots op dat het bedrijf al zo lang in de familie is", vertelt hij. ,,Om die reden serveren we vanaf zaterdag 1 november een heerlijk 3-gangen jubileummenu. Gasten hebben als hoofdgerecht de keuze tussen vlees en vis. Waarvan zij kunnen gaan genieten, blijft nog even een verrassing. De prijs wil ik wel alvast vertellen: 26,50 euro per persoon."

,,De mensen kunnen hier terecht voor een lunch, brunch of diner, maar ook voor een warm of koud buffet. Gezelschappen vanaf twintig personen kunnen vanaf onze eigen steiger een rondvaart door de Biesbosch te maken. Dit is zowel in de zomer als in de winter mogelijk. De vaartocht wordt gecombineerd met een bezoek aan ons restaurant dat geheel naar wens van de gasten kan worden ingevuld. Ook bruidsparen en hun gasten zijn bij ons van harte welkom. Bij mooi weer is het onder de oude bomen in onze tuin aan het water goed toeven."

,,In de wintermaanden bieden we groepen de gelegenheid om binnen Oudhollandse spellen te spelen met aansluitend een gezellige gezamenlijke maaltijd", vult Tineke aan. ,,Gezinnen met kinderen zijn bij ons van harte welkom. We hebben een speciale speelhoek ingericht en er staan verschillende spelletjes. Bij mooi weer kunnen de kids zich vermaken op het speeltoestel in de tuin."

,,Tijdens de kerstdagen en Oud en Nieuw is ons restaurant gesloten", laat het echtpaar weten. ,,Op de tussenliggende dagen is iedereen uiteraard van harte welkom. Bedrijven kunnen bij ons terecht voor een goedverzorgde kerst- of nieuwjaarborrel. Tot besluit willen we reageren op de geruchten die momenteel in Sliedrecht en omgeving de ronde doen over het voortbestaan van ons bedrijf. Het zou te koop staan of zelfs al verkocht zijn. Dit is niet waar! We doen ons werk met heel veel passie en plezier en hopen Restaurant Bellevue nog vele jaren voort te kunnen zetten. Voor meer informatie over ons bedrijf verwijzen we graag naar de website www.restaurant-bellevue.nl. Het restaurant is telefonisch bereikbaar via 0184-412237.

Foto-onderschrift:

Ruben en Tineke met hun kinderen Kimberly (6) en Remco (4).

advertentie
advertentie