Afbeelding

Eerste buitenwedstrijd van het jaar

19 juni 2022 om 13:39 Overig Deel je nieuws

GROOT-AMMERS/SLIEDRECHT – Zwemvereniging Door Water Fit (DWF) stond zaterdag 18 juni aan de start van het buitenbad in Groot-Ammers. Voor de laatste ronde van de vriendschappelijke meerkamp. Buiten zwemmen voelt anders dan binnen, maar dat heeft de zwemmers niet tegengehouden elkaar aan te moedigen en goed te presteren.

 

De wedstrijd begon met een zware 200m vlinderslag, waarvan twee zwemmers van DWF hem winnend hebben volbracht. Sanne Nederveen wist hier haar oude tijd met één minuut te verbreken en behaalde daarmee een persoonlijk record en een zilveren medaille. Tweelingzus Lisa was haar net voor en nam een gouden medaille naar huis.

 

DWF had er deze wedstrijd een nieuwe zwemmer bij, Guus van Wingerden (7 jaar). Hij kwam in actie op de 50m schoolslag en borstcrawl en wist op beide afstanden de derde plek te veroveren. Ook zijn oudere zus Roos haalde op beide afstanden een bronzen medaille.

 

De familie Hogendoorn mocht in totaal zeven medailles mee naar huis nemen. Nick wist met minder dan een seconde verschil eerste te worden op de 50m schoolslag met Bob op de tweede plaats. Verder lukte het Bob om op de 100m vlinderslag en 50m borstcrawl zilver te halen. Jongere zus Puck behaalde op alle drie de afstanden een zilveren medaille.

 

Verder zijn er nog medailles voor Dena Ambachtsheer (2e), Silas van Bekkum (3e), Liz Bijkerk (2x 3e), Kenji Bor (1e, 2x 2e), Thijs Militie (2e, 3e), Lisa Nederveen (1e, 3e), Sanne Nederveen (2x 2e), Chantal Voorsluijs (3e).

Er zijn PR’s gezwommen door Maurice Koot (2x), Thijs Militie (1x), Chantal Voorsluijs (1x).

 

Volgende week zal de laatste wedstrijd van het seizoen gezwommen worden in het buitenbad ‘De Doetsekom’ te Giessenburg.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie