De Golven van Maarten de Winter en Johan Huijzer
De Golven van Maarten de Winter en Johan Huijzer Astrid van Leeuwen

Sliedrechtse kunstenaars in het Sliedrechts Museum

Overig Deel je nieuws

Na de expositie over werken van de schilders van de Biesbosch, is nu weer de beurt aan kunstenaars met Sliedrechts ‘roots’. 

Van woensdag 3 augustus t/m zaterdag 17 september zijn hun kunstwerken te bewonderen in het museum. 

Wat is er te zien:

In het Sliedrechts museum exposeren wederom vijf kunstenaars die een band hebben met Sliedrecht of er nog wonen. De meesten zullen onder Sliedrechters bekend zijn:

Jan Beuzekom, velen kennen hem als tandarts, maar Jan maakt ook prachtige bronzen beelden; Arie de Groot, geboren Sliedrechter; hij maakt prachtige tekeningen; Johan Huijzer, inmiddels wereldwijd bekend kunstenaar van kleurige sculpturen en schilderijen, oprichter van het Creatief Centrum in Sliedrechts; Gerard Mijnster, maakt beelden en tekeningen en laat zich daarbij inspireren door de natuur en tenslotte Maarten de Winter, bekend van De Winter Groen in Sliedrecht, maar velen kennen hem ook als kunstenaar van o.a. houten beelden. Hij is tevens de ontwerper van het beeld met de pijpen bij de afrit van de A15 bij Sliedrecht West. Tevens is het kunstwerk ‘De Golven’, te vinden aan de Rivierdijk ter hoogte van de oprit van de Rembrandtlaan een ontwerp van Maarten de Winter en de schilderingen zijn van Johan Huijzer.

We kunnen ons weer verheugen op een veelzijdige expositie van Sliedrechtse kunstenaars waar we trots op mogen zijn!

Meer informatie

Het Sliedrechts Museum is geopend op woensdag- en zaterdagmiddag van 14.00 – 17.00 uur. De entreekosten zijn € 2,-- voor volwassenen en € 1,-- voor kinderen. Helaas accepteren we geen museumjaarkaart, maar voor kaarthouders is de entree € 1,--.Voor groepen kunnen aparte afspraken gemaakt worden. Aanmelden kan via de mail: info@sliedrechtsmuseum.nl.

Meer weten over het Sliedrechts Museum: bekijk de website www.sliedrechtsmuseum.nl of volg het museum op facebook en instagram.

advertentie
advertentie