week van de toegankelijkheid-landgoed Mariendaal
week van de toegankelijkheid-landgoed Mariendaal Floor ten Brink

Rolstoelexcursie landgoed Mariëndaal

Overig Deel je nieuws

OOSTERBEEK - De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren tijdens de Week van de Toegankelijkheid op zaterdag 8 oktober een rolstoelexcursie op landgoed Mariëndaal. Ooit was Landgoed Mariëndaal een vlak gebied. De Rijn stroomde verderop naar het noorden. Het werd koud, heel koud en gletsjers met stenen kwamen naar Nederland en duwde Mariëndaal omhoog. Daarna deden water en wind hun best om de huidige vorm aan het gebied te geven. Het is daarom een gebied met veel paden omhoog en paden naar beneden. Gelukkig is dit gebied ook goed toegankelijk voor mensen die minder goed ter been zijn, omdat langs de buitenkant een verhard pad loopt waar je goed met de rolstoel overheen kunt. Onderweg vertelt de boswachter over de geschiedenis en het huidige gebruik. Ga met ons mee naar met een bijzonder stuk natuur en luister naar de monniken die er ooit geleefd hebben.

Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

Tijd: start om 10.00 uur. Duur: ca. 2,5 uur. Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p., donateurs gratis op vertoon van een geldige GLK donateurspas.

Tip van de boswachter: De boswachters verzorgen alleen de excursie. Mocht je begeleiding nodig hebben, dien je die zelf mee te nemen. Begeleiders moeten ook een ticket reserveren. Dit ticket is gratis.

Meer informatie en online reserveren: www.glk.nl/excursies.

advertentie
advertentie