Sanne de Jong in een reboundduel met 2 dames van Tjoba
Sanne de Jong in een reboundduel met 2 dames van Tjoba Bernadette Struijk

Merwede/Multiplaat komt tekort tegen Tjoba

Overig Deel je nieuws

Op weer een regenachtige zaterdag mochten de eerste teams van Merwede/Mutiplaat en Tjoba aan de bak. Een wedstrijd waarin wat meer doelpunten werden gescoord, maar helaas voor Merwede/Multiplaat gingen ook hier alle punten mee terug naar Zeeland.  Na het startsignaal opende Vincent Bakker de wedstrijd met een schot van afstand. Het begin van de wedstrijd gingen de ploegen gelijk op. Toch voelde het of Tjoba de wedstrijd meer in handen had. De dames van Tjoba schoten allemaal zeer zuiver van afstand, waarbij Merwede/Multiplaat moeite had om deze scorende dames te stoppen. Toch bleef de Sliedrechtse ploeg goed bij door zelf mee te scoren, wat ervoor zorgde dat het na een kwartier spelen 5-5 stond.  

Tot 10 minuten voor de rust bleef het gelijk opgaan tussen Merwede/Multiplaat en Tjoba. Na 21 minuten spelen stond het namelijk 7-8. In de laatste tien minuten stokte het scoren bij Merwede/Multiplaat. Tjoba wist in deze laatste fase van de eerste helft wel te scoren, waardoor ze de voorstand konden uitbreiden naar vier doelpunten verschil. De teams gingen met een stand van 10-14 de rust in.  

Na rust kon Merwede/Multiplaat de dames van Tjoba wat meer druk geven, waardoor er wat minder vaak gescoord werd. De rood-witten konden toen een poging wagen om het gat te dichten. Helaas lukten dit in het eerste deel van de tweede helft niet zoals gehoopt was.  Pas tegen het einde van de wedstrijd kwam Merwede/Multiplaat namelijk wat dichterbij. Zo was het 8 minuten voor tijd nog maar twee doelpunten verschil (18-20), een stand waar de Sliedrechtse ploeg nog zeker wat kon proberen om de wedstrijd nog naar zich toe te trekken. Er werd aanvallend gewisseld, maar helaas heeft dat niet genoeg opgeleverd. Er werd om en om gescoord (18-21, 19-21 en 19-22), waardoor het verschil bleef en Merwede/Multiplaat niet echt meer gevaarlijk werd voor de Zeeuwse ploeg. Uiteindelijk floot de scheidsrechter af bij een stand van 20-22.  

Merwede/Multiplaat heeft wel wilskracht getoond, maar helaas was de ploeg uit Zeeland dit weekend wat te sterk. Volgende week speelt de selectie weer op het veld in Sliedrecht. Merwede/Multiplaat 1 mag het om 15.30 opnemen tegen Tilburg. We hopen op wat beter weer, zodat we allemaal weer gezellig met elkaar in het zonnetje kunnen staan!

advertentie
advertentie