Schaaktalent Philip Leenman
Schaaktalent Philip Leenman Jerry van Rekom

Philip Leenman schaaktalent in wording

28 oktober 2022 om 14:15 Overig Deel je nieuws

SLIEDRECHT – Hij is nog maar net lid, is met zijn 7 jaar één van de jongste leden, maar heeft in een paar weken tijd laten zien een schaaktalentje in wording te zijn. Afgelopen donderdag liet hij dat in de derde speelavond van de Najaarscompetitie bij de jeugd van Schaakvereniging zien. Philip Leenman wist in groep 2 namelijk van 2 van zijn 3 partijen te winnen en dat deed met slim spel. Philip is ook direct begonnen met Stap 1 en ook daar laat hij zien dat hij het schaakspel al goed snapt. Dat belooft nog wat de komende tijd, wanneer Philip meer kennis en ervaring heeft opgedaan.

In dezelfde groep lijkt het kampioenschap een Theunisse-aangelegenheid te gaan worden. William staat voorlopig bovenaan, maar Julian zit hem op zijn hielen. Het verschil is minimaal, maar ook de nummer 3 – Jelle Peursem – staat niet ver achter de familie Theunisse en is zeker van plan de neven te achterhalen.

Opvallend is de goede score van Angel Theivendram, die daarmee aantoont zich goed staande te kunnen houden tussen al die jongens.

In groep 1 stelde jeugdkampioen Micha de Jong orde op zaken. In een onderling duel wist hij naaste concurrent Theo Theunisse te verslaan en nam hij de koppositie weer over. Ook hier is het verschil minimaal, terwijl Jaimy Bakker op het vinkentouw zit en wacht op een misstap van de koplopers.

ook hier is een Peursem, die nog kans maakt op een top-3-notering, namelijk oud-jeugdkampioen Karel Peursem.

Al met al een spannende competitie bij de jeugd, die aanstaande donderdag een vervolg krijgt met een nieuwe snelschaakronde. Daarbij zullen de stukken weer over het bord gaan vliegen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie