Afbeelding
Pelletkachel

De subsidiepot voor pelletkachels is bijna op

9 april 2020 om 17:14 Partnercontent

Pelletkachels zijn een hot item, letterlijk en figuurlijk. De kachels hebben prachtige designs, zijn ongekend efficiënt en brengen gezelligheid. Dankzij het gebruiksgemak en de verwaarloosbare stookkosten zijn deze kachels ontzettend populair. Toch gaat het niet goed met de pelletkachel. De subsidie voor het verstrekken van duurzame oplossingen stopt in 2020. Op dit moment is er nog zo'n 60 miljoen euro over. Uw laatste kans dus, om nog extra voordelig aan een exclusieve pelletkachels zoals de Austroflamm Clou, de Austroflamm Mo Duo, de Nordic Fire Thor en de Nordic Fire Torsby te komen.

Waarom was het kopen van pelletkachels zo voordelig?
In 2016 al was het mogelijk om subsidie te krijgen na het aanschaffen van een pelletkachel. Helaas heeft de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat besloten om te stoppen met het ondersteunen van deze subsidie. Al in 2020 stopt de overheid met het geven van de subsidie, waardoor dit het laatste jaar is om nog te investeren. Een pelletkachel levert u meteen al 500 euro aan subsidie op en daarna kunt u nog jarenlang op een goedkope en co2-neutrale manier uw huis verwarmen.

Nieuwe wet Ecodesign 2020
Ook komt er een nieuwe wetgeving voor kachels en haarden. Dit wordt gedaan, omdat meer dan de helft van de kachels te vervuilend is. De wet EcoDesign 2020 zegt dat alle nieuwe kachels een rendement van 75% of hoger moeten hebben, en maximaal 40 milligram fijnstof per kubieke meter mag uitstoten. Bent u in het bezit van een oude kachel of haard, dan kan deze op den duur verboden worden. Deze wet geldt voor heel Europa, dus wij krijgen er ook mee te maken. Let dus goed op de specificaties van uw toekomstige (pellet)kachel.

Nu is het beste moment
In 2019 is er ruim 110 miljoen euro aan subsidie op pelletkachels verstrekt aan nieuwe eigenaren van pelletkachels. Met andere woorden: de pot is 80% leeg. Daarvan wordt ook nog veel gebruikt door andere duurzame investeringen zoals zonneboilers en warmtepompen. Zo zal de pot op zijn voor het einde van het jaar. Heeft u ooit overwogen een pelletkachel te kopen, dan is dit hét moment om u te verdiepen. Hiervoor bezoeken veel mensen graag een grote showroom, waar zij prachtige pelletkachels kunnen vergelijken en zien branden. Bezoek ook het Experience Center van de Kachelsenhaardenwinkel. Kom naar onze showroom en sla nog net uw slag. Profiteer als een van de laatsten van de bijna verdwenen subsidiepot.

Anne van den Houten

advertentie
advertentie