Afbeelding
Foto Volero

Maak je dakterras zomerklaar met deze gezellige inrichtingstips

28 maart 2023 om 08:12 Partnercontent

Hoewel het op moment van schrijven echt nog wel fris is, verheugen we ons al op de warmere dagen die er uiteindelijk echt wel aan gaan komen. Samen genieten en lekker lang buiten blijven, dat is waar we allemaal naar uitkijken. Een dakterras is een mooie uitbreiding van je huis en biedt veel mogelijkheden om te ontspannen en te genieten van het weer. Hieronder vind je enkele tips om je dakterras gezellig in te richten.

Kies de juiste meubels

De juiste meubels zijn natuurlijk essentieel om je dakterras gezellig te maken. Kies voor meubels die comfortabel zijn en passen bij jouw persoonlijke smaak. Een zithoek met een bank en stoelen is altijd een goed idee. Kies voor een comfortabele loungebank en lekkere stoelen om te kunnen ontspannen en voeg wat kussens en een paar plaids toe voor wat extra comfort. Een eettafel met stoelen is ook handig, zodat je buiten kunt eten. Een picknicktafel kan hiervoor uitermate geschikt zijn bijvoorbeeld.

Zorg voor schaduw

Op een dakterras kan het in de zomer behoorlijk warm worden. Zorg daarom voor schaduw op je dakterras. Een parasol is altijd handig, omdat je deze gemakkelijk kunt verplaatsen, maar de aanschaf van een zonnescherm is ook een goede optie. Zorg er wel voor dat je deze goed verankert, zodat hij er niet vandoor kan gaan bij harde wind. 

Voeg planten toe

Planten zijn natuurlijk onmisbaar op een dakterras. Ze geven een hoop sfeer! Kies voor planten die goed gedijen in de zon en de wind. Denk aan kruiden zoals rozemarijn, tijm en basilicum, maar ook aan lavendel en oleander. Zet de planten in potten of plantenbakken en zorg voor voldoende water en voeding.

Verlichting

Verlichting zorgt niet alleen voor sfeer, maar ook voor veiligheid als je ‘s avonds op je dakterras wilt zitten. Kies voor verlichting die bij de stijl van je dakterras past. Denk aan hanglampen, staande lampen, wandlampen of lantaarns. Je kunt ook kiezen voor sfeerverlichting, zoals kaarsen of lichtslingers. Het is wel zo gezellig als je elkaar kunt zien als het donker is buiten.

Accessoires

Accessoires maken je dakterras helemaal af. Denk aan kussens, plaids, vloerkleden, kaarsen, vazen en beelden. Een paar grote potten met bloemen of planten zorgen voor extra kleur en sfeer. Daarnaast is een buiten vloerkleed een mooie aanvulling. Deze voegt niet alleen kleur en textuur toe aan je buitenruimte, maar het is ook nog eens praktisch. Hij beschermt namelijk de vloer tegen krassen en vuil en dat is natuurlijk mooi meegenomen. Bij het kiezen van een buiten vloer kleed is het wel echt belangrijk om te letten op de kwaliteit en duurzaamheid. Een buitenkleed moet bestand zijn tegen weer en wind, en makkelijk schoon te maken zijn. Kies voor een kleed dat gemaakt is van materialen die bestand zijn tegen het weer, zoals Polypropyleen. Leg het kleed bijvoorbeeld onder je loungebank om extra comfort en sfeer toe te voegen, of leg een groot buitenkleed in het midden van je dakterras om er één geheel van te maken.

Anne van den Houten

advertentie
advertentie