Merwede/Multiplaat verliest voor de vierde achtereenvolgende keer.
Merwede/Multiplaat verliest voor de vierde achtereenvolgende keer. Mike Rijnders

Korfballers verliezen voor vierde keer op rij

13 oktober 2018 om 19:54 Sport/sport

DORDRECHT De korfballers van Merwede/Multiplaat hebben zaterdagmiddag voor de vierde keer op rij verloren in de najaarscompetitie. Ditmaal was Oranje-Wit in Dordrecht met 18-12 te sterk voor de ploeg van trainer/coach Raymond Mollet. Net als vorige week tegen HKC begon de ploeg van Mollet wederom goed aan de wedstrijd in Dordrecht. Ook deze keer kon Merwede dit niveau niet vasthouden en zag het de thuisclub halverwege de eerste helft langszij komen en een kleine voorsprong nemen. Dit bleef zo tot de rust (8-6) en zelfs in de tweede helft kon Oranje-Wit niet ver weg lopen bij de gasten uit Sliedrecht, daar het gat steeds maar één of twee punten bleef in het voordeel van de thuisclub. Merwede had de pech dat, steeds als het probeerde de aansluiting te vinden, de Dordtse formatie direct een antwoord klaar had. Aan het einde van de wedstrijd was bij Merwede de pijp leeg, waardoor Oranje-Wit verder kon uitlopen en de eindstand op 18-12 liet noteren. Hiermee zakt de ploeg uit het baggerdorp af naar de vijfde plaats op de ranglijst, met slechts 4 punten uit 6 wedstrijden. Zaterdag 20 oktober speelt Merwede een thuiswedstrijd tegen GKV/Economics. De wedstrijd tegen de hekkensluiter uit Gorinchem begint dan om 15:30 uur aan de Thorbeckelaan.