Afbeelding
Sliedrecht Sport

Sliedrechtse volleyballer Yorick naar finale Jeugd Olympische Spelen

17 oktober 2018 om 08:01 Sport/sport

SLIEDRECHT Yorick de Groot en teammaatje Matthew Immers zijn door naar de finale van het beachvolleybaltoernooi op de Jeugd Olympische Spelen. In een prachtig zandgevecht versloegen ze dinsdag gastland Argentinië in drie sets.

De halve finale tegen thuisland Argentinië klonk vooraf als een lastige opgave en dat werd ook bewaarheid. Zowel de Nederlandse lange mannen als die uit Argentinië hadden in het begin van de wedstrijd knap last van zenuwen. De eerste set ging met 20-22 nog nipt verloren, maar in de tweede set werden de rollen omgedraaid. Vanaf een 2-6 achterstand speelde Team NL geconcentreerd punt voor punt wat leidde tot een 21-17 overwinning.

In de derde set liepen de mannen uit naar een comfortabele 10-5 voorsprong, maar daarna slopen de Zuid-Amerikanen langzaam terug. Het werd billen knijpen bij 11-9, maar met twee magistrale punten speelden de mannen zich naar 13-9, waarna de overwinning met 15-12 naar Nederland ging.

Woensdagavond om 20.30 uur Nederlandse tijd staan de twee in de finale tegen favoriet Zweden. Live te volgen op Olympicchannel.com of op de schermen in 't Bankie.