SLIEDRECHT , 17-4-2019 , Sliedrecht Sport - Sneek , Finale Landskampioen
SLIEDRECHT , 17-4-2019 , Sliedrecht Sport - Sneek , Finale Landskampioen Peter Verheijen

Glorieuze overwinning tegen Sneek in finalereeks

21 april 2019 om 17:27 Sport

SLIEDRECHT De laatste keer op Sneker bodem ging het na een 0-2 voorsprong mis. De angst voor een herhaling van dit scenario bleek ongegrond. Soeverein knalden de Sliedrechtse volleybaldames over de Friezinnen heen: 0-3. Daarmee komt de finaleteller op 2-0 voor blauw-wit.

Sliedrecht Sport had alles keurig onder controle. Veel servicedruk, Florien pakte veel ballen in de verdediging, Fleur scoorde formidabel in de aanval en op de korte set-upjes via het midden had Sneek al helemaal geen antwoord. Daarmee is alles in stelling gebracht om woensdag thuis in De Basis het vijfde landskampioenschap binnen te slaan.

De eerste set was een regelrechte walk-over. Via het blok pakten de Sliedrechters een paar mooie punten; Esther had een fraaie servicereeks en de Sneeksen hadden wat last van plankenkoorts voor het eigen publiek: 8-25.

In de tweede en derde set was het meer een wedstrijd, alhoewel de overwinning geen moment in gevaar kwam. Ook in de tweede doorgang een mooie servicereeks van Esther. Op 18-24 leek Sneek zich even op te richten, maar na drie punten ging die storm liggen en eindigde het spel met 21-25.

In de derde en, zo bleek later, laatste set nam Sliedrecht steeds één of twee puntjes voorsprong en kwam Sneek steeds ook weer terug. Op 15-15 nam Vera een time-out en sprak toen magische woorden, want daarna werd uitgelopen en prijkte uiteindelijk 19-25 op het scorebord.