100-jarig SLTC moet gaan leven

27 januari 2011 om 00:00 Sport

Pieter Galle, lid van de jubileumcommissie, is bijzonder strijdvaardig. Alleen al het gegeven dat SLTC al een eeuw bestaat toont aan dat de vereniging een volhouder is. Echter, dat de club in de loop der jaren een beetje in slaap is gesukkeld zijn ook Stefan van der Leun en Jeroen Slagboom het over eens. Ze zitten net als Pieter in de jubileumcommissie waarvan ook Machiel Pranger en Lucien Spek deel uitmaken.

‘We willen de club om- hoog duwen’ SLIEDRECHT - SLTC is de eerste sportvereniging in Sliedrecht die de mijlpaal van honderd jaar bereikt. Om dat te vieren wordt zaterdag 18 juni een groots jubileumfeest gehouden. Maar daar blijft het niet bij. ,,We hebben een scala aan activiteiten bedacht waarvan we er zoveel mogelijk ten uitvoer willen brengen. We willen zoveel mogelijk leden enthousiasmeren. Ze moeten in beweging komen waardoor ze zich écht lid gaan voelen. Er moet weer leven in de brouwerij komen.”

Door Erik de Bruin

Met z’n vijven willen ze het vuurtje aanwakkeren en de boel eens goed wakker schudden. Jeroen: ,,We geven de aanzet en hopen dat we zoveel mogelijk leden enthousiast krijgen dat ze zich gaan inzetten bepaalde activiteiten van de grond te krijgen.”

,,Sowieso kunnen we niet alles op onze schouders nemen en dat willen we ook niet”, vult Pieter aan. ,,We gebruiken het 100-jarig jubileum, wat een unicum is in de Sliedrechtse sportwereld, om iedereen bij de nekvel te grijpen. SLTC heeft meer potentie dan eruit komt. Met de prachtige accommodatie die we bezitten moet je terug kunnen groeien naar zeshonderd leden. Máár dan moet het wel leven. Activiteiten die je in het jubileumjaar op touw zet kan je jaarlijks een vervolg geven. Op die manier straal je uit dat je een actieve club bent met betrokken leden en geef je een visitekaartje af. Wil je nieuwe leden en sponsoren werven dan moet je jezelf in de picture zetten en een visie ontwikkelen.”

Tijdens de kick-off die vorige week donderdag plaatsvond in het clubgebouw - bedoeld om alle wilde plannen voor het voetlicht te brengen - werden ook toespraken gehouden door Harm van der Veen en Peter van Dommele, de voorzitters van respectievelijk Sliedrecht Sport en voetbalvereniging Sliedrecht, twee clubs die aardig in de lift zitten. Zowel in prestatief opzicht als gemeten naar de groei van het aantal leden. ,,Wij willen onze vereniging ook omhoog duwen”, legt Stefan uit. ,,Wat je daarvoor nodig hebt zijn leden die niet alleen een balletje slaan, maar ook iets doen voor de vereniging. Als ze op één of andere manier betrokken zijn krijg je vanzelf schwung binnen de club.” Pieter: ,,Dat is wat we nodig hebben. Vandaar dat het jubileumjaar zo gelegen komt. We gaan het hele jaar door het 100-jarig bestaan vieren en moeten ervoor zorgen dat het heilige vuur ook na 2011 blijft branden.”

Niet fair

Een andere spreker was wethouder Ad de Waard, die sport in zijn portefeuille heeft. Hij werd even aan zijn jasje getrokken. ,,Vanzelfsprekend kon hij geen toezeggingen doen, waar we hopen wel dat de gemeente zich sportief toont en inziet dat het niet fair is dat we al het onderhoud zelf moeten doen. Weliswaar is dat in 1992 in goed overleg besloten (de gemeente trok zich geheel terug nadat een forse investering was gepleegd voor vernieuwing van de banen), maar dat is al bijna twintig jaar geleden. In al die jaren heeft de gemeente aardig kunnen bezuinigen.” De banen zijn inmiddels alweer bijna aan vervanging toe. Een investering die SLTC bij lange na niet in zijn eentje kan ophoesten. Vandaar dat de vereniging moet gaan leven zodat ze aantoont volop bestaansrecht te hebben. De oude dame moet weer een verleidelijke jonge vrouw worden.

advertentie
advertentie