Wereld ziet er anders uit voor v.v. Sliedrecht

15 maart 2012 om 00:00 Sport

De voetballers hebben nu twintig punten verzameld. Het leeuwendeel werd in de eerste wedstrijden van het seizoen vergaard. In die periode sprak menigeen over titelkansen van de Lockhorstbewoners. ,,Maar ik ging daar niet in mee”, stelt Van den Berg. ,,Feit is dat we vorig seizoen als derde eindigden in de tweede klasse. Weliswaar hebben we versterkingen gehaald, maar dat waren geen spelers die ons écht naar de koppositie in de eerste klasse konden stuwen.”

SLIEDRECHT - De wereld ziet er voor v.v. Sliedrecht deze weken totaal anders uit dan in de eerste weken van het seizoen. Waar staartploeg VVC’68 in de heenwedstrijd nog met 6-1 werd verslagen, moest de brigade van trainer Ron van den Berg zaterdag blij zijn met een 2-2 gelijkspel. ,,De realiteit is dat we naar de ploegen onder ons moeten kijken. We hebben nog tien punten nodig om veilig te zijn”, verzucht de oefenmeester.

Van den Berg wil er mee zeggen: zijn formatie leefde in die tijd boven haar stand. Handhaving is altijd zijn doel geweest, vertelt de oefenmeester. Nu de selectie deze weken danig uitgedund is, lijken ook de optimisten zich hierbij neer te moeten leggen. Sliedrecht kan de blessures nauwelijks opvangen. Tel daarbij het definitief afhaken van onder anderen topscorer Roy Leeuwenstein op en het probleem is geanalyseerd. Van den Berg: ,,Voorin hebben we bijna geen mogelijkheden. Ik ben afgestapt van het driespitsensysteem. We spelen behoudender. Gokken op een snelle uitval en proberen een van die twee puntspelers in stelling te brengen. We kunnen niet anders. Geen enkele amateurclub kan het gemis van zoveel spelers opvangen.”

Waar Van den Berg zich deze weken aan vasthoudt? De rust bewaren, het vertrouwen houden en tegelijkertijd realistisch zijn. Ook tegen Roda Boys/Bommelerwaard is de ziekenboeg zaterdag goed gevuld. De oefenmeester is op voorhand blij met een punt. ,,Natuurlijk gaan we ieder duel voor de winst, maar Roda Boys heeft een goede ploeg met prima spitsen. Het wordt een zware wedstrijd.” In de weken na het duel hoopt Van den Berg wel weer een beroep op enkele spelers te doen.

Tumultueuze gelijkmaker

Tegen nummer laatst VVC ‘68 moest Sliedrecht zaterdag blij zijn met een punt. In de eerste helft waren de gasten de bovenliggende partij, maar vergaten zij het veldoverwicht om te zetten in treffers. Derhalve was de ruststand 1-1. In deel twee waren de rollen omgedraaid. VVC ‘68 maakte ook de 2-1. De gelijkmaker, kort voor tijd, was dubieus. Een speler van de thuisploeg lag geblesseerd op de grond, maar de scheidsrechter liet doorspelen. Ook de gasten gingen door en scoorden de 2-2. De thuisspelende formatie was witheet op de opponent. Van den Berg: ,,Ik kan me de woede goed voorstellen, maar de verantwoordelijkheid ligt bij de scheidsrechter. Hij verzuimde in te grijpen. Wij wilden één ding: de gelijkmaker.” Na de treffer werd een boze VVC ‘68-speler weggestuurd. Omdat die ploeg al eerder een rode kaart had gekregen, beëindigde zij het duel met negen man.

advertentie
advertentie