Puike prestatie volleybalheren

Sport

SLIEDRECHT - De mannen van Sliedrecht Sport wilden afgelopen zaterdag geenszins achterblijven in de euforie rond de prestaties van dames 1. In een zinderende vijfsetter werd de nummer 2 van de ranglijst, Rivo uit Rijssen, met 3-2 geklopt. Trainer-coach Arie van Wolferen, die zijn team vanavond (donderdag) een gelijkluidende prestatie hoopt te zien leveren bij zijn oude club Alfa/Next Volley in Dordrecht, was na afloop dan ook dik tevreden. ,,Het is en blijft geweldig als je ziet hoe er voor elkaar geknokt wordt en het op een gegeven moment niet meer uitmaakt wie je opstelt, de hele selectie werkt zich volledig uit de naad en daarmee krijg je dus ook een opponent als Rivo Rijssen op de knieën.”

Sliedrecht Sport krijt nummer twee op knieën

Door Wim van Mourik

Vanaf het eerste fluitsignaal zette Sliedrecht Sport de opponent onder druk met een stevige service, waar Rivo Rijssen in de passing de nodige moeite mee had. Slechts door bijzetten van alle zeilen loodste Rivo de eerste set in veilige haven (22-25), maar moest in de tweede set wederom alles uit de kast halen om Sliedrecht Sport van zich af te houden. Dat lukte ditmaal niet: 26-24.

Een weergaloze Frank Vlot stond aan de basis van de verrassende winst in de derde set, omdat alle kogels vanaf de zijde van Rivo Rijssen door de libero van Sliedrecht Sport goed werden verwerkt: 25-21.

Rivo begreep dat het uit een ander vaatje moest tappen en won overtuigend de vierde set (16-25). Maar in de aansluitende tie-break moesten de gasten toch buigen voor een ontketend Sliedrecht Sport, dat het alles-of-niets offensief naar waarde beloond zag: 15-12.

Goed volleybal, emoties, scheidsrechterlijke dwalingen en een enorme dosis vechtlust waren de ingrediënten van deze mooie pot volleybal. Sliedrecht Sport had in de persoon van Frank Vlot de absolute man of the match die het verschil bleek in deze topper.

Door het puntverlies van Rijssen kon Lycurgus 2 de titel definitief binnen halen en blijft Sliedrecht Sport op een nooit verwachte derde plaats. Die notering hoopt de ploeg vanavond met succes te verdedigen tegen Alfa/Next Volley Dordrecht. De volle buit is nodig om een podiumplek te behouden. Een lastige klus in een beladen derby. Ook in de laatste competitiewedstrijd zal geen puntje weggegeven mogen worden, maar dat zal iets makkelijk worden. Dan wordt namelijk in eigen hal tegen de nummer laatst gespeeld: US uit Amsterdam.

advertentie
advertentie