Sliedrecht blijft eerste klasser

Sport

Terugblikkend kan trainer Ron van den Berg met een tevreden gevoel zijn periode bij Sliedrecht afsluiten met het duel van aanstaande zaterdag wanneer Sliedrecht (zelf zonder belangen) te maken krijgt met GPC Vlissingen, dat nog in de race is voor de derde periode titel. ,,Toen ik naar Sliedrecht kwam sprak het bestuur de ambitie uit om in het jubileumjaar 2012 de eerste klasse te halen. Dat is gelukt en ook dit seizoen hebben wij bewezen eerste klasse waardig te zijn. Het ging niet altijd even gemakkelijk gezien de vele mutaties binnen de selectie, waar wij mee te maken hebben gehad. Schorsingen, blessures, spelers die noodgedwongen moesten stoppen, het heeft ons dikwijls voor de nodige problemen gesteld. Maar gelukkig is alles uiteindelijk toch nog op zijn pootjes terecht gekomen. Sliedrecht is een fijne club om voor te werken, maar het mag de ogen niet sluiten voor de zaken waar je mee te maken krijgt als je op dit niveau speelt. Het stelt de nodige eisen aan de spelers en in dat opzicht is het voor mijn gevoel nog wel eens te vrijblijvend geweest. Spelen op eerste klasse niveau vraagt het een en ander van de spelers, de staf en het bestuur en daar moet iedereen terdege van bewust zijn.”

SLIEDRECHT - Op de voorlaatste speeldag van dit voetbalseizoen heeft Sliedrecht de doelstelling, handhaving van de eerste klasse status, definitief gestalte gegeven. Dat gebeurde zaterdag middels een klinkende 4-1 zege op periodekampioen Heinenoord. Tevredenheid derhalve na afloop bij zowel selectie als technische staf. Grote man bij Sliedrecht was de kleine, aalgladde en bliksemsnelle Hakan Tokul, die met drie doelpunten zijn visitekaartje afgaf aan de scouts uit de regio, want er blijkt de nodige belangstelling te bestaan voor de aanvaller van Sliedrecht.

Door Wim van Mourik

Over de laatste twee wedstrijden was de vertrekkende trainer-coach dik tevreden. ,,We speelden tegen Stedoco wellicht de beste wedstrijd van het seizoen en op die basis zijn wij ook het duel met Heinenoord aangegaan. We konden optimaal profiteren van een aantal missers in de defensie van Heinenoord, maar hebben zelf ook weinig weggegeven.”

Sliedrecht begon veelbelovend aan het duel met Heinenoord, toen de buitenspelval van de gasten uit de Hoeksche Waard niet functioneerde en Hakan Tokul in de vierde minuut zijn team op voorsprong zette: 1-0. Heinenoord trachtte meteen tegengas te geven, kreeg kansen middels Danny van Valen en Remi Spier, maar schutterde in de 23e minuut opnieuw in defensief opzicht: Kenny Stuy kon de assist-op-maat van Jordy de Jong vrij simpel binnen schieten: 2-0. Heienenoord, zonder de geblesseerde koningsschutter Kevin Liefhebber, bleef de betere kansen houden en verkleinde 20 minuten na de rust de achterstand toen Danny van Valen van dichtbij binnenschoot (2-1). Sliedrecht leek een benauwde slotfase tegemoet te gaan maar kon profiteren van de scherpte van Hakan Tokul, die in de 79e en 83 minuut aan alle twijfel een einde maakte: 4-1.

advertentie
advertentie