Merwede doet goede zaken

5 april 2014 om 00:00 Sport

Afgelopen weekeinde speelde Merwede een uitwedstrijd tegen Ondo uit ’s-Gravenzande. De thuiswedstrijd werd makkelijk gewonnen, maar dat gaf zeker geen garantie dat het nu weer een eenvoudige wedstrijd zou worden. Zoals vaker in dit seizoen, gaan de uitwedstrijden moeizamer dan de thuiswedstrijden, dus Merwede was voorbereid op een zware wedstrijd.

Merwede ging het veld in met de informatie dat koploper Valto een punt had laten liggen bij Maassluis. Als er gewonnen zou worden, dan zou de achterstand nog maar twee punten zijn met Valto. Merwede was dus extra gebrand om de punten mee naar Sliedrecht te nemen. De ploeg startte goed en kwam snel op een 0-2 voorsprong. In het verloop van de eerste helft waren beide ploegen gelijkwaardig en dat was ook in het scoreverloop te zien. Via 3-3 en 6-6 werd de rust bereikt met een minimale voorsprong van 7-8.

In de tweede helft moest er beter verdedigd worden en er moest gezocht worden naar de goede kansen. In het begin kon Ondo nog bij blijven tot een stand 11-11. Hierna kwam Merwede beter in het spel en wisten de kansen af te ronden. Door driemaal op rij te scoren, ontstond er een gat van drie punten (11-14). Dit gat wist Merwede te behouden en zelfs uit te breiden naar een gat van vijf punten (13-18). Martijn van Rijsbergen werd nog in het veld gebracht voor Robbert Bakker.Beide ploegen wisten hierna allebei nog eenmaal te scoren en hierdoor werd de eindstand bepaald op 14-19.

Aanstaande zaterdag heeft Merwede wederom een uitwedstrijd. Ditmaal is de tegenstander Korbatjo uit Oud-Beijerland. Aanvang van de wedstrijd is 19.25 in sporthal De Boogerd.