Eerste schaakteam wint verdiend van topper Krimpen

5 april 2014 om 00:00 Sport

SLIEDRECHT - Het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft in de vijfde ronde van de KNSB-competitie verrassend gewonnen van topteam Krimpen ad IJssel. Na een spannende wedstrijd wist het Sliedrechtse vlaggenschip verdiend met 5-3 te winnen.

Teamleider Jerry van Rekom had een tactische opstelling bedacht tegen het vooral aan de topborden sterke tegenstander. De tactiek werkte uitstekend doordat het Sliedrechtse gulden middenrif met Peter vd Bergh, Bert vd Donk, invaller Wout Boer en Niels Mijnster 3,5 punten scoorde.

Vd Bergh gaf zijn tegenstander schaakles, terwijl Vd Donk een klein voordeeltje naar winst wist uit te melken. Invaller Boer speelde een gedegen partij waarbij het evenwicht niet werd verbroken met een remise als logisch resultaat. Mijnster gaf zijn jeugdige tegenstander weinig kans en combineerde hem in het middenspel weg.

Daar stonden ingecalculeerde nederlagen van Theo Dekker en Hans Klein tegenover.

De staartborden zorgden vervolgens voor de verdiende winst voor Sliedrecht 1. Tobias Dekker speelde een uitstekende partij, waarin hij regelrecht op de winst afstevende.

Tenslotte wist Kees Wessels een eindspel uitstekend te keepen met remise tot gevolg.

Door de tweede zege op rij krijgt Sliedrecht 1 weer wat meer lucht in de strijd om de laatste plaatsen in 3F. Met nog 4 wedstrijden te gaan heeft Sliedrecht 1 handhaving in eigen hand.

Timo Leeflang start met winst bij de jeugd

SLIEDRECHT - De Voorjaarscompetitie bij Schaakvereniging Sliedrecht is met enkele verrassende uitslagen gestart. Timo Leeflang, kersverse bezitter van het diploma van Stap 1, wist op krachtige wijze te winnen van Damiam Flameling. Zo staat Timo direct bovenaan in de nieuwe competitie.

Verrassend was ook de remise van Luuk van Dijk tegen Christiaan Verheij, toch de nummer 3 van de afgelopen Najaarscompetitie.

Joppe den Breejen deed ook direct van zich spreken door voor het eerst van de kampioen van groep 2, Mitchell van Vonderen, te winnen. Zo nam hij revanche voor zijn nederlaag tegen Mitchell in de laatste ronde van de vorige competitie.

In de laddercompetitie wisten de titelverdedigers Mitchell van Vonderen en Maarten Hartkoorn gelijk te winnen en pakten daardoor ook maar weer de koppositie. Ook Joppe den Breejen en Koos vd Berg delen de koppositie.

Aanstaande donderdag volgt de tweede ronde van de Voorjaarscompetitie.

advertentie
advertentie