Synergos schittert op de dubbele minitrampoline

5 april 2014 om 00:00 Sport

SLIEDRECHT - De springers van Omnisportvereniging Synergos hebben in Oostburg (West Zeeuws-Vlaanderen) 6 medailles gewonnen bij de eerste landelijke plaatsingswedstrijd op de dubbele minitrampoline. Deze wedstrijd is de eerste van drie wedstrijden die meetelt voor een plaats in de finale op het NK trampoline in Ahoy.

Synergos was met 16 deelnemers vertegenwoordigd in de categorieën pupillen (j/m), jeugd, junioren en de senioren.

De deelnemers kunnen per wedstrijd punten verdienen die belangrijk zijn voor een plaats in de finale. Met deze eerste wedstrijd hebben diverse springers van Synergos een grote stap gezet om een finaleplaats te bemachtigen.

Pupillen

De pupillen zijn de jongste springers van het deelnemersveld die traditiegetrouw de wedstrijd beginnen. Met strakke sprongen en stabiele landingen hebben bij de meisjes Mandy Koppelaar en de nieuweling Evi Hagenaars respectievelijk de 2e en 3e plaats weten te bemachtigen. Ook de nieuweling Wan-Ting Elkhuizen heeft met een 5e plaats goede zaken gedaan.

Bij de jongens begon deze wedstrijd zonder podiumplaatsen, maar met een 4e plaats voor de nieuweling Micha van der Vlies en een 7e plaats voor Jayden van der Hel zijn ze nog in de race voor een plaats in de finale.

Jeugd

In de zwaar bezette jeugd categorie wordt om elk tiende punt gestreden. Bij de meisjes streden maar liefst 31 deelneemsters om een podiumplaats. Sprongen zonder fouten waren nodig om hoog te eindigen. Met het zilver voor Sifra van de Graaf en het brons voor Merel Hezen hebben zij dan ook een fantastische prestatie geleverd. Met een 13e plaats voor Lisa Korevaar zijn er nog mogelijkheden voor een finaleplaats. Elianne Visser heeft met een 17e plaats ook een mooie wedstrijd gesprongen.

Door kleine foutjes zijn Emanuala Brandwijk en Jade Lentjes deze keer niet verder gekomen dan een 20e en 26e positie.

Junioren

Xinga Gruis heeft met haar 2e plaats een fantastische wedstrijd gesprongen en ook voor haar lonkt een finale plaats. Ook Desi van Son, die 5e is geworden, heeft een goede start gemaakt richting de finale. Annemarte den Breejen kwam door een foutsprong niet verder dan een 10e plaats.

Senioren

Bij de dames heeft Marcia den Hartog een prachtige bronzen medaille behaald. Martha Lavooi belande ondanks een foutsprong op een mooie 6e plaats en beide dames zijn volop in de race voor een finale plaats.

De tweede plaatsingswedstrijd zal plaatsvinden op 1 maart in Den Bosch.

advertentie
advertentie