Merwede terug aan kop na winst op Korbatjo

5 april 2014 om 00:00 Sport

Merwede heeft uitstekende zaken gedaan dit weekend. Zelf werd gewonnen van Korbatjo en concurrent Valto liet het liggen tegen ONDO, waardoor de Merwedianen weer aan kop staan.

Merwede heeft vaak moeite om uitwedstrijden tegen Korbatjo te winnen en dus werd er een spannende wedstrijd verwacht. Merwede startte goed aan de wedstrijd en wist goede en lange aanvallen te produceren. Er stond daarom al snel een voorsprong van 1-3 op het scorebord. Merwede bleef goed aanvallen en geconcentreerd verdedigen. Het gat met Korbatjo werd groter (2-6 en 4-8). Beide ploegen wisten nog te scoren en de rust werd bereikt bij een stand van 5-10.

Coach Enno Verhoef gaf in de rust aan, dat er scherper verdedigd moest worden om de wedstrijd te winnen. Het De Groot & Schagen-team startte ook goed in de tweede helft en wist gelijk driemaal op rij te scoren. Korbatjo wist het gat nog te verkleinen, maar kon het verschil niet kleiner maken dan zes punten (8-14 en 10-16). Annelies Korporaal kwam nog in het veld voor Sanne Verdoorn. Merwede speelde het laatste gedeelte van de wedstrijd degelijk uit en kwam niet meer in de problemen. Het eindsignaal klonk bij een stand van 13-18.

Merwede heeft nu twee weken rust. De volgende wedstrijd is een thuiswedstrijd tegen Valto. Valto verloor zaterdag en daardoor staan Merwede en Valto nu samen bovenaan. Deze topwedstrijd zal op 1 maart om 16.35 beginnen in sporthal De Stoep. Merwede hoopt dat er weer veel supporters aanwezig zullen zijn om de Merwedianen aan te moedigen.