Nieuwkomers komen op stoom bij schaakvereniging

5 april 2014 om 00:00 Sport

SLIEDRECHT - In de 21e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht hebben de 2 nieuwe spelers laten zien dat ze een aardig potje kunnen schaken. Diana Gairabekova verloor vorige week nog wel, maar maakte dat deze ronde goed door gedegen van routinier Leo Koppelaar te winnen.

In zijn eerste partij bij SV Sliedrecht wist Sami Al-yasin meteen tot scoren te komen tegen Michiel van den Berg. Beide nieuwkomers lijken zo een goede aanwinst te zijn voor de vereniging.

Koploper Peter van den Bergh speelde deze ronde niet en zo konden de achtervolgers wat dichterbij komen. Robert van Rekom wist op het nippertje te winnen van Andrew Mensing en komt hierdoor steviger op de 2e plaats.

Kees Wessels verspeelde belangrijke punten tegen Niels Mijnster die nu de 3e plaats overneemt van Wessels. Wim Pool nadert de 4e plaats na winst op Adrian Mensing.

Het was een slechte dag voor de 3 Musketiers, want ook Jorik Klein verloor en wel van voorzitter Jerry van Rekom.

Hans Klein kwam goed uit de startblokken tegen Wim Hokken en gaf het voordeel niet meer weg, al duurde het tot het einde van de avond voor het punt binnen was.

De gebroeders Stoker kwamen beide niet verder dan remise tegen op papier zwakkere tegenstanders. William Gijsen deed opnieuw van zich spreken door Joost Stoker een halfje af te snoepen, terwijl Hans Vink hetzelfde deed met Martijn.

Henk Prins en Wout Boer leken ook op puntendeling af te stevenen, maar door een onnauwkeurigheid van Prins in het eindspel wist Boer toch het hele punt binnen te halen.

Esto Safaipour verrassende koploper bij schaakjeugd

SLIEDRECHT - Na de tweede ronde van de Voorjaarscompetitie bij Schaakvereniging Sliedrecht staat Esto Safaipour verrassend aan kop met 2 overwinningen. Hij won afgelopen donderdag zeer verrassend van Joppe den Breejen en zo staat de benjamin van de vereniging met de ideale score aan kop.

Nieuwkomer Gerard van Steenoven kende een uitstekende avond. Eerst wist hij te slagen voor Stap 1 en wel met een keurige 8. Daarna speelde hij remise tegen de regerend kampioen van de tweede groep, Mitchell van Vonderen.

Jesse Vonk herstelde zich goed door Luuk van Dijk te verslaan.

In de laddercompetitie wisten de titelverdedigers Mitchell van Vonderen en Maarten Hartkoorn opnieuw te winnen en blijven aan kop, al moeten ze de eerste plaats nog steeds delen met Joppe den Breejen.

advertentie
advertentie