Tweede schaakteam eindelijk van de nul af

5 april 2014 om 00:00 Sport

ROTTERDAM - Het heeft even geduurd, maar het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht is van de nul af. De veel geplaagde teamleider Kees van der Does zag zijn team verdiend en tactisch sterk winnen van het ooit zo vermaarde SO Rotterdam 2. Met een 3,5-4,5 nederlaag kwamen de Rotterdammers nog goed weg.

Na een paar uur spelen kwamen vooral aan de kopborden de remises op het scorebord. Kopman Robert van Rekom kwam nooit in gevaar, maar dat gold ook voor zijn tegenstander; remise. Wim Hokken ook een vlotte remise. Jerry van Rekom had steeds de voorhand, maar verder dan een remise kwam hij niet.

Vervolgens was het Floris Verweij die het remiseaanbod van zijn sterke tegenstander niet kon weigeren.

Bij een 2,5-2,5 stand viel dan toch de eerste beslissing. Wout Boer gaf zijn ooit zo vermaarde hoofdklasser eindspelles. En velen weten wat dat betekent; winst!

Invaller Henk Prins bracht de spanning weer terug door in een doldwaze partij zich mat te laten zetten.

Jan Sulman speelde een goede partij en had constant de overhand. In tijdnood koos hij echter voor zetherhaling.

En dan met alleen nog Willem Kuiper te gaan is het een soort carrousel waar je liever niet in belandt. Toch gebeurde het onwaarschijnlijke: de Fries won op tijd, maar ook op stelling!

Door de zege verliet Sliedrecht 2 de laatste plaats en deed deze over aan de volgende tegenstander, Dordrecht 2.

Peter vd Bergh bijna opnieuw schaakkampioen

SLIEDRECHT - Met nog 7 ronden te spelen in de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht lijkt het erop dat Peter van den Bergh het kampioenschap niet meer kan ontgaan. Na een mooie overwinning op Hans Klein heeft Van den Bergh een bijna niet meer te overbruggen voorsprong op de achtervolgers, Robert van Rekom en Niels Mijnster.

Niels Mijnster had overigens de hele avond nodig om tegenstander Wim Pool op de knieën te dwingen. Lange tijd ging het gelijk op, maar in het eindspel wist Mijnster tenslotte de winnende combinatie alsnog te vinden.

Christiaan Verheij op weg naar de top bij de jeugd

SLIEDRECHT - In de vierde ronde van de Voorjaarscompetitie bij Schaakvereniging Sliedrecht heeft Christiaan Verheij opnieuw weten te winnen. Op zich een hele gebeurtenis voor deze als remisekoning bekend staande jeugdspeler. Deze competitie wil hij echter in de top eindigen en na zijn winstpartij tegen Damiam Flameling staat hij inmiddels op de derde plaats. De jeugdleider in spé gaat dan ook op weg naar wellicht zijn eerste kampioenschap.

advertentie
advertentie