Merwede verliest in 5 minuten het kampioenschap

5 april 2014 om 00:00 Sport

In dé wedstrijd van het seizoen, thuis tegen Valto, was Merwede continu de bovenliggende partij. Met nog 5 minuten te gaan gaf het scorebord een 'veilige' 13-10 voorsprong aan voor het De Groot & Schagen team. Echter, 5 minuten later zag de wereld er totaal anders uit en droop een gedesillusioneerd Merwede af bij een 14-15 eindstand in het voordeel van Valto. De winnaar van dit duel zal alleen aan kop gaan en grote kans om kampioen te worden.

In een drukke en sfeervolle sporthal De Stoep startte Merwede goed aan de wedstrijd. Er werd fel gespeeld en de kansen werden afgerond. Valto werd de eerste minuten weggespeeld. Dit resulteerde in een snelle 3-0 voorsprong. Valto kwam beter in de wedstrijd, maar wist de korf moeilijk te vinden. Merwede was de betere ploeg, maar hield Valto in de wedstrijd door het maken van onnodige fouten en dat leidde tot een aantal strafworpen. Valto kwam hierdoor terug tot 7-6. Vlak voor rust gaf Merwede nog even gas bij en wist voor de rust nog driemaal te scoren en bepaalde hiermee de ruststand op 10-6.

In de tweede helft moesten de fouten in het spel eruit gehaald worden om deze wedstrijd winnend af te sluiten. Wat een mooie tweede helft moest worden, werd het een debacle. In de tweede helft had Merwede meer moeite om tot score te komen, maar wist lange tijd de voorsprong te behouden. Invaller Jacco Buijk maakte de 14-10 en de overwinning was binnen handbereik. Helaas was dit de ommekeer van de wedstrijd. Valto scoorde snel en kwam dichterbij. Dik Bikker werd nog ingebracht bij een stand van 14-12 met nog minder dan drie minuten te spelen, maar dit stopte de gasten uit De Lier niet. Valto kwam in de laatste minuut nog op gelijke hoogte. Merwede probeerde nog tot scoren te komen, maar dit lukte niet en tot overmaat van ramp wist Valto met een zondagsschot de voorsprong te pakken in de laatste seconden. Merwede probeerde nog met een afstandsschot te scoren, maar dit lukte helaas niet. Merwede verloor de wedstrijd met 14-15. Enorme teleurstelling bij de spelers, coaches en supporters, want Merwede was bijna geheel de wedstrijd de bovenliggende partij.

Aanstaande zaterdag heeft Merwede de laatste zaalwedstrijd van het seizoen. Merwede gaat op bezoek bij Olympia uit Spijkenisse. Aanvang van de wedstrijd is 17.00.