DWF STIJGT IN C POULE VAN REGIO WEST COMPETITIE

5 april 2014 om 00:00 Sport

Dat een gevoel toch heel anders kan uitpakken bleek afgelopen zaterdag in Rozenburg. Na een zware trainingsweek waren de zwemmers van DWF ervan overtuigd dat zij niet goed zwommen. De uitslag geeft gelukkig een heel ander beeld. Er werden 22 PR’s verbeterd en er werd 3x goud, 5x zilver en 1x brons gewonnen. In het klassement stegen zij van een vijfde naar een vierde plaats. Met nog 1 wedstrijd voor de boeg geeft dat weer mooie kansen.

De wedstrijd begonnen met estafettes voor de meisjes en de jongens 4x50vrij. Hier deed DWF goede zaken door 2x als derde aan te tikken in PR’s voor beide teams.

Tabitha Lagendijk maakte weer grote stappen op de 50 en 100 rug door veel van haar oude tijden af te zwemmen. De minioren en jongste junioren hielden huis op de 50 vrij en 50 vlinder met 2 PR’s voor Lisa Nederveen, Kim Hogendoorn, Adriaan van Herwijnen en Simon van Loon. Sanne Nederveen wist zich alleen op de 50 vrij te verbeteren. De jongens van 2001 lieten zich ook niet onbetuigd met PR’s voor Jelle van Tuijl en Dennis Cannoo op de 100 rug en 50 vrij. Daniël van Loon zwom een PR op de 50 rug en Luc Veul deed dit op de 50 school. Nick Hogendoorn en Jeroen Flokstra zwommen hun PR’s op de 100 school en Evi Mijnster en Bob Hogendoorn deden dit op de 200 vrij. Voor Isabella de Lange was er een PR op de 100 rug.

De medailles kwamen op naam van Johnny den Uil die goud wist te veroveren op de 200 wissel. Goud was er ook voor Evi Mijnster op de 200 vrij en Bob Hogendoorn op de 50 school. Beide zwemmers wonnen ook nog zilver. Tweemaal zilver was er voor Anne de Heer op de 100 school en 50 vrij. Het brons was er voor Nick Hogendoorn op de 100 school en Chémène de Klein op de 200 vrij.

De wedstrijd werd afgesloten met een dames en een heren estafette 4x50 wissel. Beide teams veroverden de derde plaats.

Zaterdag weer naar Rozenburg voor de vierde wedstrijd in de landelijke Verenigingscompetitie.

advertentie
advertentie