Sliedrecht Sport in enerverende 5-setter langs Alterno

5 april 2014 om 00:00 Sport

SLIEDRECHT - De volleybalsters van Sliedrecht Sport hebben door een 3-2 zege op aartsrivaal Alterno de koppositie in de kampioenspoule met succes verdedigd.

Gemakkelijk ging het geenszins, want opnieuw moest het keurkorps van trainer Appie Krijnsen eerst door diepe dalen om uiteindelijk toch het vreugdedansje te kunnen maken. Het betekende alweer de vijfde zege in dit seizoen in de onderlinge confrontaties met Alterno, dat de aanvalskannonnen Monique Jansen (knieblessure) en Celeste Plak (ziek) moest missen, maar in Kathy Bonsen (18 scores) en Linda te Molder (17 scores) de voornaamste aanvalsters had.

Alterno liet met name in de eerste en zeker in de tweede set zien, dat het niet van plan was om zich zonder slag of stoot neer te leggen bij de suprematie van de gastvrouwen in De Stoep. Met de setcijfers 26-28 en 12-25 legde het het stroef draaiende Sliedrecht Sport aanvankelijk de wil op en was in de derde set bij een 25-25 stand dichtbij een verrassing. Net zoals al vaker dit seizoen liet Sliedrecht Sport zien een ware overlevingskunstenaar te zijn. Aan de hand van Esther van Berkel (17 punten) en Nienke de Waard (15 punten) richtte de landskampioen zich op : 27-25, 25-18. Zelfverzekerd legde men ook in de vijfde set de wil op aan het aangeslagen Alterno : 15-11.

Sliedrecht Sport leidt in de kampioenspoule met twee punten voorsprong op Alterno. Runner Up VC Sneek liet een steek vallen bij Peelpush door een spannende vijfsetter met 3-2 te verliezen. Beide teams staan nu in punten gelijk, op vijf punten achterstand van Sliedrecht Sport, dat zaterdag in Almelo aantreedt tegen Eurosped.

advertentie
advertentie