Eerste schaakteam wint of verliest 1 punt?!

5 april 2014 om 00:00 Sport

OOSTERHOUT - Het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft in de zesde ronde van de KNSB-competitie gelijk gespeeld tegen het vreemdelingenlegioen van D4 uit Oosterhout.

Teamleider Jerry van Rekom zag met zijn secondant Ed Trompet dat het er aanvankelijk goed uit zag in de wedstrijd tegen het team dat vaak Belgische spelers opstelt, die alleen extern spelen. Ten eerste gaf Wim Pool na een paar uur spelen het goede voorbeeld door zijn tegenstander weg te combineren. Daarnaast wist Tobias Dekker zich al na een zet of 10 in een moeilijke positie te manoeuvreren en verloor.

Vervolgens wist Theo Dekker fraai te winnen. De oudste Dekker rekende verder dan zijn tegenstander.

Vervolgens miste kopman Peter vd Bergh een schwindelzet en kon zijn koning omleggen.

Daarna werd het even spannend, omdat de tegenstander van Bert vd Donk in betere stelling door de vlag ging, terwijl dat in de donkere zaal moeilijk was te constateren. De wedstrijdleider trad echter correct op.

Vervolgens remiseerde Niels Mijnster in een eindspel dat moeilijk was te winnen, met remise als logisch gevolg.

Bij een 3,5-2,5 tussenstand in het voordeel van Sliedrecht greep Hans Klein in een remisestand mis. Hij had zich geweldig verdedigd en in het zicht van de remisehaven werd hij overmoedig met een nul als gevolg.

Tenslotte speelde Kees Wessels als een Houdini waar Wout Boer jaloers op zou zijn en wist zijn verloren stelling om te buigen naar remise.

Met 5 punten uit 6 wedstrijden is het eerste team nog niet veilig, maar dat lijkt en kwestie van tijd...

Wout Boer wint van koploper bij senioren

SLIEDRECHT - In de 24e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft koploper Peter van den Bergh een zeldzame nederlaag geleden. Tegenstander Wout Boer kwam wat minder uit de opening en zag de bui al hangen, maar krabbelde langzaam maar zeker terug en wist de clubkampioen in het eindspel te verschalken. Ondanks het verlies blijft Van den Bergh met een ruime marge op de eerste plaats.

Om de 2e plaats wordt nog flink gestreden. Naaste concurrenten Robert van Rekom en Niels Mijnster leken op een remise af te stevenen, maar een sterk offensief van Mijnster leverde uiteindelijk de winst en de 2e plaats op.

Kees Wessels offerde een kwaliteit voor 2 verbonden pionnen en hoopte daar een doorbraak mee te forceren. Na stukruil in het eindspel bleef er echter voor beide spelers niet veel meer over dan het punt te delen.

advertentie
advertentie