Vrouwen Sliedrecht Sport boeken makkelijke winst

5 april 2014 om 00:00 Sport

ALMELO - Middels een overtuigende 3-0 zege bij Eurosped in Almelo blijft landskampioen Sliedrecht Sport koploper in de kampioenspoule met twee punten voorsprong op Alterno, dat verrassend gemakkelijk won in Sneek (0-3).

De niet altijd even overtuigende voorstelling van het midweekse duel tegen Alterno, dat na een zinderende vijfsetter met 3-2 werd gewonnen, stond als tactisch voorbeeld voor het duel in het imposante IISPA Sportcentrum. Sliedrecht Sport ging fel van start en trachtte met veel servicedruk de tegenstander in de problemen te brengen. Dat lukte uiteindelijk pas toen een serviceserie van Bianca Gommans Sliedrecht Sport op een 15-20

voorsprong zette. Eurosped toonde veerkracht, nam brutaal de leiding over 22-21, maar had geen antwoord op een sterke slotfase van Esther van Berkel: 22-25

De tweede set was het sterkste deel uit de wedstrijd van Eurosped, dat uitstekend startte (4-0, 8-3) en op weg leek naar de setwinst. Bij 10-10 en 12-16 was het echter over met de aspiraties van het team van Jan Berendsen, die weinig effect konden sorteren met name in de middenaanval. Mede dankzij een sterk spelende Esther van Berkel kwam Sliedrecht Sport in het vervolg niet meer in de problemen: 18-25, 20-25.

Sliedrecht Sport kan in de aankomende week met twee thuiswedstrijden op het programma zijn positie aan kop van de kampioenspoule verder verstevigen. Woensdag komt Peelpush naar de Stoep (aanvang 19.30 uur), a.s. zaterdag is VC Sneek daar te gast. Twee karakterploegen, die geenszins mogen worden onderschat, maar waar een optimale oogst aan winstpunten zeker niet onmogelijk is.

advertentie
advertentie