Teleurstelling bij Heren 1 Sliedrecht Sport

5 april 2014 om 00:00 Sport

SLIEDRECHT - De verwachtingen waren hoog voorafgaand aan de wedstrijd tegen VoCASA. In de ogen van de heren van Sliedrecht Sport was dit een wedstrijd die gewonnen zou kunnen worden. De heren waren gebrand op een overwinning, want tegen teams die hoger geplaatst staan, is het gehele seizoen nog geen stuntje uitgehaald. Thuis in de Stoep tegen VoCASA moest het gaan gebeuren. Een dikke 0-3 nederlaag zorgde echter voor een flinke kater.

In een wedstrijd waar Sliedrecht Sport toch veel kansen kreeg van het matig spelende VoCASA, kreeg het publiek geen waar voor hun bezoek. Waar normaal gesproken een gretig en hard werkend Sliedrecht Sport een kwelling is voor elke tegenstander, hielpen de heren hun tegenstanders kinderlijk eenvoudig aan de punten. Door kansen die gecreëerd werden op een knullige manier niet te verzilveren, konden de mannen van Tim Oskam en Gert-Jan Toonen geen moment aanspraak maken op de overwinning.

,,Teleurstellend, zeker na een goede week van prima trainingen en goede gesprekken leek de focus goed. Hier was echter vanaf punt 1 niks meer van terug te zien", aldus een zichtbaar teleurgestelde Tim Oskam. ,,We hebben het vaak gehad over het feit dat er elke wedstrijd slechts een paar man zijn die op het toppen van kunnen spelen. Dat het tijd werd om eens als collectief de bovengrens op te zoeken. Het omgekeerde is gebeurd."

Sliedrecht Sport moet ervoor waken dat het seizoen niet als een nachtkaars uitgaat. Top-3 is niet reëel en de degradatiezone is ook nog ver weg. Op deze manier de competitie uitzingen is lastig, maar door toch andere doelen te stellen voor ieder individueel en als team, kan Sliedrecht Sport zich toch nog belonen de komende wedstrijden. De focus moet te snel op volgend seizoen, want alles wat je in dit seizoen nog meepikt, neem je mee naar de eerste wedstrijd van 2014/2015.

Aanstaande zaterdag krijgt het team de kans om het publiek laten zien waartoe het in staat is. Tegen de runner-up en de grootste talenten die Nederland in huis heeft: het Talentteam onder leiding van Niels Plinck en Ron Zwerver heeft Sliedrecht Sport al eens eerder flink pijn gedaan. In Arnhem ging Sliedrecht Sport er ook kansloos af tegen de jonge lange mannen.

Sliedrecht Sport kan alle support prima gebruiken en hoopt dan ook dat het publiek zich wil opmaken voor een lange zit op de tweede SuperSaturday van het seizoen. Heren 1 speelt namelijk al om 18.00, als voorprogramma voor de dames.

advertentie
advertentie