PR-REGEN VOOR JONGSTE ZWEMMERS

5 april 2014 om 00:00 Sport

Als je het hebt over PR's zwemmen dan gaat deze keer alle eer naar de jongste zwemmers van DWF. In Rozenburg waren zij het die 20 PR's uit het water visten.

Lisa Nederveen zette de grootste tijdsverbetering op haar naam. Zij dook ruim 7 seconden onder haar oude tijd op de 100 school. Eerder had zij ook al haar 100 vrij verbeterd. Op dezelfde afstanden wisten ook haar tweelingzus Sanne en Kim Hogendoorn hun PR's uit het water te vissen. Tabitha Lagendijk en Luc Veul behaalden mooie PR's op de 50 rug en de 100 wissel. Luc's race op de 100 wissel werd beloond met het zilver. De race van Adriaan van Herwijnen op de 100 vrij liep door een hoestbui niet geheel vlekkeloos maar zijn eindtijd en tussentijd waren beide een PR. De laatste die 2 PR's op haar naam wist te zetten was Joëlle Paans. Zij keerde huiswaarts met PR's op de 25 school en de 50 vrij en een bronzen medaille. Eline Loeve en Kim van Tuijl behaalde PR's op de 50 vrij en Isabella de Lange op de 50 rug. De 100 wissel was een prooi voor Nikki Paans en Jelle van Tuijl. Bob Hogendoorn sloot de rij met een mooi PR op de 200 vrij.

De allerjongste selectiezwemster Puck Hogendoorn (2006) zwom in haar tweede wedstrijd voor DWF naar zilver en goud op de 25 vlinder en 50 vrij. We zullen nog veel gaan horen van dit pittige zwemstertje. Haar grote broers Nick en Bob gingen beiden naar huis met 2x goud. Isabella de Lange en Evi Mijnster wisten beiden goud en brons te veroveren. Voor Jeroen Flokstra en Johnny den Uil was er 2x zilver. Debby Kraaijeveld won brons en zilver en Tjeerd Hettema won 2x brons. Anne de Heer won goud. Chémène de Klein, Nikki Paans en Laurens Kalis wonnen het zilver. Jelle van Tuijl en Judith de Heer namen brons mee naar huis.

Zaterdag moeten de jongste zwemmers weer aan de bak voor de miniorenwedstrijd in Dordrecht. De ouderen hebben een vrij weekend.

advertentie
advertentie