Vrouwen Sliedrecht Sport moeten diep gaan

5 april 2014 om 00:00 Sport

SLIEDRECHT - De volleybalsters van Sliedrecht Sport beseffen inmiddels meer dan ooit dat de weg die leidt tot de bloemen en de kampioenstrofee, niet louter over rozen zal gaan. Woensdagavond moest de koploper in de kampioenspoule wederom vrij diep gaan om zich het fel verzettende Peelpush in een zinderende vijfsetter van het lijf te houden: 3-2.

Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht. Sliedrecht Sport dicteerde het spelverloop in de eerste set (25-15), maar kon dat niveau vanaf de tweede set niet vasthouden. Het geïnspireerde Peelpush profiteerde gretig en groeide naarmate de wedstrijd vorderde. Met name in de derde set liepen de emoties zo hoog op, dat zowel coach Appie Krijnsen als trainer Erik Zietse de rode kaart kregen voorgehouden, hetgeen bij het volleybal een extra punt voor de tegenstander betekent. De irritaties over de in hun ogen falende arbitrale leiding ontspoorden op dat moment volledig. Peelpush profiteerde gretig van de wanorde aan de andere kant van het net: 20-25, 15-25.

Voor sommige, door de wol geverfde, ervaren speelsters bij Sliedrecht Sport was het moment daar om de koppen bij elkaar te steken en zich te herpakken. Dit lukte en Peelpush bleek niet bestand tegen de ontketende gastvrouwen in een fel meelevende sporthal De Stoep: 25-14, 25-12.

advertentie
advertentie