Sliedrechts schaakkwartet kampioen!!

5 april 2014 om 00:00 Sport

SLIEDRECHT - Het vijfde team van Schaakvereniging Sliedrecht is ondanks een valse start van de competitie toch nog kampioen geworden. In de laatste ronde werd met een clean sweep (4-0) van Barendrecht gewonnen. Zo beleefde teamleider André van Dieën een geweldig slot van zijn teamleiderschap, omdat hij heeft besloten op zijn hoogtepunt te stoppen!

Tegen Barendrecht ging het niet zo soepel als de uitslag doet vermoeden. Peter Vis greep snel mis, maar zijn sympathieke tegenstander zag het niet en zo won de Sliedrechtse kopman een stuk. Daar wist de topscorer van het team (5 uit 5!) wel raad mee en zo kwam er toch een 2-0 tussenstand op het bord. 2-0 omdat de tegenstander van André van Dieën zich bij voorbaat al kansloos achtte en niet verscheen.

Jurgen de Haan liet zien waarom hij steeds beter gaat schaken. Hij won vanaf acquit; 3-0.

Nestor Jan Veenis had het lastig tegen zijn jeugdige tegenstander, die zelfs een pion won. Veenis had het geluk dat het talent een blunder maakte, waardoor hij alsnog wist te winnen.

Prachtig kampioenschap van het vijfde team, waaraan ook Peter vd Poel, Henri Hartog, Mark van Hulst, Hans Snel en Leo Koppelaar een steentje hebben bijgedragen.

Teamleider Van Dieën droeg het kampioenschap op aan de in oktober overleden Hans Dubbeldam, die eigenlijk als vaste speler van het vijfde team was opgesteld.

De Van Rekoms slaan toe bij senioren

SLIEDRECHT - In de 25e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht hebben de Van Rekoms - Robert en Jerry - hard toegeslagen. Beiden wonnen van een veelvoudig clubkampioen; Robert van Wim Hokken (20x) en Jerry van Peter vd Bergh (4x).

Zo liep koploper Peter van den Bergh opnieuw averij op. Dit keer was dus ‘El Presidente’ Jerry van Rekom zijn kwelgeest. Lange tijd leek er niets aan de hand, maar in het eindspel sloeg Van Rekom genadeloos toe en met een stukoffer en mooie matcombinatie wist hij de clubkampioen te verslaan.

Robert van Rekom maakt ook nog jacht op de tweede plaats en kruipt wat dichterbij na knappe winst op Wim Hokken.

Niels Mijnster blijft voorlopig op de tweede plaats door een snelle remise tegen de goed in vorm zijnde Wout Boer.

Nieuwkomer Tim de Waard wint direct bij schaakjeugd

SLIEDRECHT - In de zesde ronde van de Voorjaarscompetitie bij Schaakvereniging Sliedrecht heeft nieuwkomer Tim de Waard al zijn eerste volle punt te pakken. Tegen Miquel Verhoef, wist Tim na een spannende partij zijn eerste winst in zijn schaakcarriére te boeken.

advertentie
advertentie