Sliedrecht Sport weer stap dichter bij finale

5 april 2014 om 00:00 Sport

SLIEDRECHT - Landskampioen Sliedrecht Sport en naaste concurrent VV Alterno blijven in een nek-aan-nek race gewikkeld in de kampioenspoule. Sliedrecht Sport was de meerdere over VC Sneek (3-1) en VV Alterno kwam zonder kleerscheuren terug uit Limburg, waar Irmato VC Weert werd bedwongen (1-3).

Een volle sporthal De Stoep zag gedurende twee sets een gelijkopgaande strijd tussen het team van coach Appie Krijnsen en 'luis-in-de-pels' VC Sneek, dat eerder dit seizoen al twee keer had weten te winnen. VC Sneek verdedigde prima en Sliedrecht Sport kon zich in de eerste set pas in de slotfase doorzetten : 25-21. Het niveau zakte vervolgens bij de gastvrouwen in de twee set, waar VC Sneek attent van profiteerde (22-25).

Sliedrecht Sport liet echter geen verder setverlies toe voor het restant van de wedstrijd, waarin Sliedrecht Sport met een veelvuldige scorende Pamela Domselaar het duel domineerde: 25-13,25-17.

Sliedrecht Sport heeft in de resterende vier wedstrijden nog slechts vier punten nodig om zich te plaatsen voor de finale van de play-offs, die in een 'best of 5'-serie afgewerkt gaat worden. Nieuw ijkpunt wordt de alweer zesde confrontatie met concurrent VV Alterno, aanstaande woensdagavond in Apeldoorn. Sliedrecht Sport won tot dusver alle voorgaande vijf duels, maar zal het in de Alterno hal zeker niet cadeau krijgen.

In de topdivisie bij de mannen moest Sliedrecht Sport de meerdere erkennen in het Talentteam Papendal/Arnhem. De door Ron Zwerver gecoachte jonge talenten draaien als gedeeld nummer twee uitstekend mee in de topdivisie en hadden in de Stoep het overgrote deel van de wedstrijd het initiatief. Met de setstanden 19-25 en 17-25 was de toon gezet, een lichte terugval in de derde set werd snel recht gezet: 25-21 en21-25. Sliedrecht Sport deed wat mogelijk was, maar liep in feite steeds achter de feiten aan. Het team van Tim Oskam en Gert Jan Toonen is inmiddels afgezakt naar de negende plaats in de Topdivisie.

advertentie
advertentie