Tweede schaakteam duidelijk te sterk in streekderby

5 april 2014 om 00:00 Sport

SLIEDRECHT - Het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht is definitief verlost van de rode lantaarn in de Promotieklasse van de RSB. In de streekderby tegen Dordrecht 2 wist het team van teamleider Kees van der Does met maar liefst 6-2 te zegevieren. Naast dit goede resultaat, gaven vooral de winstpartijen van de jonkies Andrew Mensing en Jorik Klein vertrouwen voor de nabije toekomst.

De streekderby tussen de beiden degradanten begon met een bloedeloze remise tussen Robert van Rekom en oud-lid Ton Slagboom. Daarna sloeg het vuur in de pan op vele borden. Vooral Jan Sulman liet zich gelden door in vloeiende stijl Viktor Koppelaar te verslaan. Deze voorsprong werd uitgebreid doordat Wout Boer Dordtenaar Ben Sitton eindspelles gaf.

Kopman Pieter Pons wist na een spannende partij oud-kampioen van Sliedrecht, Piet Pluymert, op remise te houden. Vervolgens was het Wim Hokken, die een moeilijk eindspel naar winst wist te spelen tegen Victor van Blommenstein.

Toen was het de beurt aan de jonkies. Zo speelde de 13-jarige Andrew Mensing oud-lid Cochita Dwars langzaam maar zeker naar een nul. Een prima punt van de tweevoudig Nederlands kampioen.

De 12-jarige Jorik Klein maakte zijn debuut in het tweede team en in de Promotieklasse. In het begin van de partij speelde hij nog wat afwachtend, maar nadat hij de kans had om aan te vallen was het direct mat. Een prachtig debuut van deze ook voormalige Nederlands kampioen.

Bij een 6-1 voorsprong redde Johan van de Griend de Dordtse eer door voor het eerst van zijn angstgegner Jerry van Rekom te winnen.

Het tweede team klimt door de zege naar de achtste plaats en kan in de laatste ronde opnieuw vrijuit spelen tegen Moerkapelle dat nog knokt tegen degradatie.

Gerard van Steenoven raakt in vorm bij schaakjeugd

SLIEDRECHT - In de zevende ronde van de Voorjaarscompetitie bij Schaakvereniging Sliedrecht heeft nieuwkomer Gerard van Steenoven bewezen het nodige talent te bezitten. In een korte maar hevige partij wist hij de kampioen van de laddercompetitie Maarten Hartkoren te verslaan.

Door de zege nadert Gerard de top-10 in zijn eerste seizoen bij de schaakvereniging.

Bovenaan behoudt Esto Safaipour zijn 100%-score door Mitchell van Vonderen knap mat te zetten. Esto is de jongste schaker, maar staat klem bovenaan boven al die andere oudere jeugdspelers!

In de laddercompetitie heeft Mitchell van Vonderen koploper Maarten Hartkoren weer in het vizier na zijn zege op Miquel Verhoef.

advertentie
advertentie