Afbeelding

Sliedrecht Sport in zwaar weer

5 april 2014 om 00:00 Sport

SLIEDRECHT - Veel commotie in sporthal De Stoep afgelopen zaterdagavond tijdens het duel van de landskampioen met het Almelose Eurosped. In de derde set, bij een 0-2 stand in het voordeel van de Twentse gasten en een 19-17 voorsprong in de set voor Sliedrecht Sport, kwam de Amerikaanse Katie Post bijzonder ongelukkig neer, waarbij zij haar enkel zwaar blesseerde. Dit moment in de wedstrijd bracht, met name bij Eurosped, dusdanig veel emoties los, dat na overleg tussen de betrokkenen, werd besloten het duel te staken.

De speelsters vertrokken richting kleedkamer, om daar, in het geval van Sliedrecht Sport, tot na 23.30 uur de deur gesloten te houden. Na de teleurstellende week, waarin met 3-0 tegen Alterno werd verloren en ook tegen Eurosped verre van overtuigend werd gespeeld, was het tijd voor een pittig gesprek waarbij de twaalf speelsters hun hart konden luchten en elkaar recht in de ogen konden kijken. Opvallend genoeg zonder technische staf, die op een andere plaats in sportkantine de Stoeprand het duel voor zichzelf de revue lieten passeren.

Het is duidelijk, dat Sliedrecht Sport niet meer de suprematie uitstraalt, die het eerder dit seizoen wel heeft. Met name het verval tijdens een set is opmerkelijk, want aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht, totdat Eurosped een 21-19 achterstand wist om te buigen naar een 21-24 voorsprong. Sliedrecht Sport wist zich op dat moment geen raad met de service druk en ging onderuit: 23-25.

Gesterkt door de setwinst groeide Eurosped in de wedstrijd, wist het verdedigend steeds beter zijn mannetje te staan en onder aanvoering van een veel scorende Posthuma en Katie Post ging het ook met de tweede set aan de haal: 25-27.

Voor Sliedrecht Sport het sein om te starten met een alles-of-niets offensief, dat door het ongelukkige voorval met Katie Post voorlopig een halt werd toegeroepen.

advertentie
advertentie