Sliedrecht verdedigt derde plaats met succes

5 april 2014 om 00:00 Sport

SLIEDRECHT - Met een overtuigende 5-1 zege op naaste concurrent Rijsoord heeft Sliedrecht met succes zijn derde plaats op de ranglijst verdedigd. Vanuit een behoudend spelconcept liet Sliedrecht de gasten van de Vlasstraat in Ridderkerk het spel maken. Daarbij was de organisatie steeds goed verzorgd en werd er optimaal geprofiteerd van de mogelijkheden, die het zeker niet foutloos verdedigende Rijsoord daarbij bood.

Dennis Verhoef was met drie treffers de gevierde man, maar gaf daarbij vooral de credits aan zijn medespelers: ,,Bij de derde goal ging een perfecte solo van Stefan van Dam vooraf, ik hoefde hem eigenlijk alleen maar binnen te tikken. " De 24 jarige aanvalsleider van Sliedrecht was bijzonder blij met het teamresultaat aan het einde van een maand, waarin veel gebeurd is. ,,Dit team is, na alle ontwikkelingen van de laatste weken, een stuk hechter geworden, wij zijn er heel erg op gebrand om de nacompetitie te halen. Dat zal zeker niet altijd met oogstrelend voetbal gebeuren, maar wij zullen dat steeds trachten te compenseren met veel inzet en keihard werken. Daarbij is het prachtig om te zien hoe jongens als bijvoorbeeld Bob van Stek zich schier moeiteloos aan het niveau weten aan te passen, ik heb daar heel veel respect voor."

Optisch overwicht

Op bescheiden wijze genoot de debuterende coach Theo Lucius van een heerlijke middag op een zonovergoten sportpark De Lockhorst. Vanuit een 4-4-2 systeem was het zaak om het de recentelijk veel scorende tegenstander ( 2-5 bij Zuidland, 5-1 tegen Drechtstreek) weinig ruimte te gunnen. Met de routiniers Sander Vink en Stefan van Dam op het middenveld, die prima sturing gaven aan verdediging en aanval werd het grootste deel van het balbezit aan Rijsoord gegund, maar was men alert bij de omschakeling. Het kon daarbij vertrouwen op een prima middag van Dennis Verhoef, die in de 15e (1-0) en 27e minuut uitstekend wist te profiteren van fouten in de Rijsoord defensie : 2-0. Toen Luciano van Harlingen in de 37e minuut zijn aandeel in de score had geleverd leek de wedstrijd gespeeld, maar wist Rijsoord's topscorer Mike van Gool vlak voor rust nog een sprankje hoop voor zijn team te behouden : 3-1.

Kers op de taart

Ook na de rust eenzelfde spelbeeld : veel balbezit voor Rijsoord zonder dat het tot uitgespeelde kansen wist te komen. Sliedrecht kreeg die kansen wel : in de 58e minuut ging Jordy de Jong uitstekend door op een prima dieptepass en had vervolgens geen moeite om doelman Michael Bekkers te passeren : 4-1. Daarmee was de strijd gestreden en wist Dennis Verhoef met zijn derde treffer de spreekwoordelijke kers op de taart te plaatsen : 5-1.

Opstelling Sliedrecht: Sjoerd de Groot ; Bob van Stek, Levy Liesdek, Rob Kanters, Joey Rijsdijk (67' Nigel van Egmond) ; Jordy de Jong (62' Rens Verhoeven), Timon Rosenbrand, Stefan van Dam, Sander Vink ; Dennis Verhoef en Luciano van Harlingen (83'Kenny Stuy v.d. Herik)

advertentie
advertentie