Derde schaakteam opnieuw ongeslagen kampioen!!

5 april 2014 om 00:00 Sport

SLIEDRECHT - Het leek na de nipte overwinning op degradant De Hoeksche Waard 1 eigenlijk niet meer mogelijk voor het derde team van Schaakvereniging Sliedrecht. Het kampioenschap in klasse 2B leek naar favoriet Overschie 2 te gaan, want die zouden bij elke overwinning op Spijkenisse 3 kampioen zijn en promoveren naar de eerste klasse. Echter, Spijkenisse vocht voor haar laatste kans op de extra promotiekans en daar hadden ze een minstens 5,5-2,5 overwinning voor nodig. En het jeugdige team uit Spijkenisse maakte het volledig waar en won met 5,5-2,5 van Overschie. Dat betekent dat het derde team voor het tweede achtereenvolgende seizoen ongeslagen kampioen is geworden. Vorig seizoen in de derde klasse en nu dus in de tweede klasse. Een geweldige prestatie van het talentvolle team van teamleider Leo Koppelaar.

Het team kent maar liefst vier topscorers met een score van 5 uit 7. Met de gebroeders Mensing aan de topborden was het team een plaag voor elke tegenstander. Zowel Andrew als Adrian scoorde dus geweldig aan het topbord. Ook Joost Stoker en Peter Vis behaalden de score van 5 uit 7.

Jorik Klein boekte met 4,5 uit 7 ook een flinke bijdrage aan het succes.

Daarnaast wisten Henk Prins en Kees van der Does 4 punten te scoren, terwijl Martijn Stoker met 3 punten zijn bijdrage leverde.

Al 2 seizoenen ongeslagen zijn in 14 wedstrijden is een ongekend resultaat en betekent terechte promotie naar de eerste klasse. Het derde team komt dan op hetzelfde niveau te spelen als het eerste team. Ooit eerder, eind jaren negentig, is dit eerder gebeurt. T

Eerste schaakteam weer onnodig onderuit

AXEL - Het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft zichzelf weer in degradatiegevaar gespeeld. Tegen koploper Landau Axel 1 werden zoals het gehele seizoen al kenmerkend is vele kansen gemist op een beter resultaat dan de nu 5,5-2,5 nederlaag.

Maarten Hartkoren op weg naar meer bekers bij schaakjeugd

SLIEDRECHT - In de achtste ronde van de Voorjaarscompetitie bij Schaakvereniging Sliedrecht heeft Maarten Hartkoren zijn grootse vorm getoond. Wist hij tijdens het Alblasserwaardtoernooi al een beker te winnen, nu lijkt hij bij de jeugdcompetitie weer op jacht naar extra bekers. Hij rekent er al op dat opa Henk Barends eerdaags een prijzenkast gaat maken. In de laddercompetitie liep Maarten verder uit op zijn concurrentie door van Gerard van Steenoven te winnen.

advertentie
advertentie