Liz , Xinga en Mandy naar NK toestelfinale en meerkamp turnen.

6 april 2014 om 00:00 Sport

Afgelopen zaterdag vond in Rotterdam de halve finale turnen derde divisie plaats en moesten Liz Gelderblom, Xinga Gruis en Mandy Koppelaar uitkomen voor Synergos Sliedrecht.

's Morgens begon Liz haar wedstrijd, vorig jaar was ze genadeloos afgestraft op twee vergeten pasjes op de balk en ze was vast besloten dat haar dit jaar niet zou gebeuren. Ze eindigde op een zesde plaats en veroverde hiermee een plaats in de finale. Tevens heeft ze zich geplaatst voor de toestelfinale sprong. Daarna was de beurt aan Mandy, voor het eerst op zo een echte officiële wedstrijd en op dit niveau. Ze heeft een hele goede wedstrijd geturnd en na drie onderdelen stond ze vierde, maar helaas de eindstand was negende en daardoor staat ze nu reserve voor de finale. Wel heeft ze zich geplaatst voor de toestelfinale sprong.

's Avonds moest Xinga en die werd nadat de wedstrijd vorderde steeds zelfverzekerder en na een super balk oefening die eindelijk eens zo ging als dat hij hoorde te gaan veroverde zij de eerste plaats en een finale plaats tijdens het NK op 17 mei. Ook heeft ze zich geplaatst voor de toestelfinale balk en staat ze reserve voor de toestelfinale brug.

De leiding van Synergos is erg trots op het behaalde resultaat en ziet dat al het harde werken door hun zelf en de meiden beloond wordt.

advertentie
advertentie