Sliedrecht verstevigt derde plaats

13 april 2014 om 00:00 Sport

SLIEDRECHT - Sliedrecht kon na een opmerkelijk lange voetbalmiddag met daarin een matig optreden tegen hekkensluiter Drechtstreek alsnog een positieve balans opmaken: door het puntenverlies van de concurrentie verstevigde het de derde plaats en is deelname aan de nacompetitie weer een stap dichterbij gekomen.

Het was al ruim na 17.00 uur toen (invaller) scheidsrechter Bert van Rooden het laatste fluitsignaal blies ter afsluiting van een tegenvallende streekderby, waar als verzachtende omstandigheid gold dat beide teams ruim een uur (!) de strijd moesten onderbreken na het geblesseerd uitvallen van scheidsrechter Bernard Elissen. Een onwillige kuit maakte het voor de leidsman uit Udenhout verder leiding geven aan de wedstrijd onmogelijk, waardoor naarstig werd gezocht naar een gekwalificeerde vervanger. Mede dankzij de hulp van het bestuur van Drechtstreek werd Bert van Rooden, op dat moment aandachtig toeschouwer bij Papendrecht-GSC/ODS op Slobbengors, bereid gevonden leiding te geven aan de resterende 64 minuten.

Sliedrecht leidde op dat moment met 2-0, mede dankzij een opleving in de 26ste en 27ste minuut toen Luciano van Harlingen en Joey Rijsdijk wisten te scoren. Tot dat moment keken de naar schatting 200 toeschouwers naar een matige wedstrijd met veel foutieve passes en naar een thuisclub, dat er niet in slaagde een veldoverwicht af te dwingen. Een ingeschoten, afvallende bal door Luciano van Harlingen en een counter uit het boekje, waarbij Joey Rijsdijk geen moeite had de panklare assist van eerdergenoemde Van Harlingen binnen te schieten, brachten enige beroering in de wedstrijd, totdat nog geen vijf minuten later arbiter Elissen met een kuitblessure af moest haken.

Nadat de wedstrijd omstreeks 16.00 uur werd hervat bleek Drechtstreek de noodgedwongen lange pauze het beste te hebben doorgemaakt. Met name de inbreng van mannetjes putter Ruben Timmermans gaf de nodige inspiratie aan de Papendrechters, zonder dat het daarbij tot grote doelkansen kwam.

De 3-0 kort voor tijd van Dennis Verhoef bracht de zege definitief in veilige haven, waarna met tevredenheid kon worden vastgesteld, dat de concurrenten Heerjansdam (1-1 tegen VVGZ), Rijsoord (0-1 tegen Spijkenisse) en Alblasserdam (5-0 verlies bij Pelikaan) op grotere afstand waren gezet.

Belangrijkste belager (3 verliespunten meer) blijft Heerjansdam, toevalligerwijs de komende tegenstander van komende zaterdag.

Opstelling Sliedrecht : Stefan Lobbezoo ; Rens Verhoeven (83'Jeroen Wanrooij), Levy Liesdek, Nigel van Egmond, Joey Rijsdijk (62'Kevin de Leur) ; Sander Vink, Stefan van Dam, Timon Rosenbrand, Samet Ulusoy ; Dennis Verhoef en Luciano van Harlingen (87'Glenn Scheepbouwer).

advertentie
advertentie