Ludieke schaakactie bij AH Sliedrecht

21 april 2014 om 00:00 Sport

SLIEDRECHT - Op Paaszaterdag 19 april was het een komen een gaan bij AH te Sliedrecht. En elke klant stond even stil bij de act van Schaakvereniging Sliedrecht. Naast het kunnen spelen tegen een Nederlands kampioen of een veelvoudig kampioen van Sliedrecht was er de mogelijkheid om een ontmoeting te hebben met De Denker van Rodin!

En ook dat werd een enorm succes, De duizend klanten konden niet om De Denker heen en menigeen vroeg zich af of het wel echt was. En dat was ie!!

Onder het getoeter van Ed Trompet maakte het Sliedrechtse winkelpubliek kennis met de creativiteit van de slimste sporters van Sliedrecht. Zo kon men zijn/haar schaakkrachten meten met de gebroeders Mensing of met Nederlands kampioen snelschaken Jorik Klein. 's Middags was het de beurt aan 20-voudig kampioen Wim Hokken om zich te bewijzen en dat deed hij tegen heel wat tegenspelers. Tenslotte liet Peter vd Bergh zien waarom hij niet voor niets clubkampioen van Sliedrecht is.

De schaakpromotie was een groot succes, vooral dankzij de inzet van De Denker, die menigeen op de foto heeft gezet. Zo werd bewezen dat schaken zeker geen saaie gelegenheid is, integendeel. Het was een feestje bij deze ludieke actie.

advertentie
advertentie