Van den Bergh eierkoning 2014 bij sv Sliedrecht

21 april 2014 om 00:00 Sport

Clubkampioen Peter van den Bergh mag zich Eierkoning 2014 noemen. In een extra sterk bezet veld wist Peter de meeste punten, en dus de meeste eieren te vergaren. Uit 12 partijen wist Van den Bergh maar liefst 10 punten te scoren, en bleef hiermee de nummer 2, Niels Mijnster, een vol punt voor. Mijnster blijft in de totaalstand van de snelschaakcompetitie wel koploper, maar met nog 2 ronden te gaan kan er van alles gebeuren.

H4-koning Jerry van Rekom werd verrassend derde met 8,5 punten, nipt voor een groep spelers met 8 punten. Gastspelers Andries Dekker en Arjan van der Leij behaalden 7,5 punten.

De jonkies Jurgen de Haan en vooral William Gijsen hielden goed stand in het snelschaakgeweld en scoorden beiden keurig 50%, waarbij ze ook punten van de routiniers afpakten.

Onderaan hadden vooral Martijn Stoker en Henri Hartog een off-day, maar zij kunnen in de 2 laatste ronden nog proberen te klimmen in de stand.

Niels Mijnster blijft dus koploper na 3 ronden en hij heeft nog steeds een ruime voorsprong op z'n belagers Kees Wessels en Peter vd Bergh.

Gerard Steenoven en Caelan van Eijnsbergen eiertkoningen bij schaakjeugd

Afgelopen clubavond bij Schaakvereniging Sliedrecht stond bij de jeugd in het teken van snelschaken om eieren. Het ging er hard aan toe en menig stuk vloog over het bord in de twee groepen.

Na een uur snelschaken maakte jeugdleider Joost Stoker de nieuwe eierkoningen bekend.

De eerste groep werd gewonnen door Gerard van Steenoven, die weliswaar gelijk eindigde met Maarten Hartkoren, maar wel het onderlinge duel had gewonnen.

De tweede groep werd gewonnen door een goed spelende Caelan van Eijnsbergen, die Tim de Waard en Leo Koppelaar jr. een half ei voorbleef.

Natuurlijk was er voor iedereen prijs, zodat elke jeugdspeler met de nodige eieren naar huis kon gaan. Maar Gerard en Caelan mogen zich een jaar lang eierkoning noemen!

advertentie
advertentie