Schaakcompetitie eindigt met jeugdige top 3

Sport

SLIEDRECHT - Na 30 ronden in de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht kan de eindstand opgemaakt worden. Opvallend daarbij is dat de top 3 volledig bestaat uit de jongere schakers bij de senioren. Zo was Peter vd Bergh al kampioen en werden Niels Mijnster en Robert van Rekom respectievelijk tweede en derde. De eerste drie bestaat dus uit spelers, die een paar jaar terug nog jeugdspelers waren en nu dus tot de top van de vereniging behoren.

In de 30e en laatste competitieronde waren er weinig schokkende partijen te noteren. De enige verrassing was misschien wel de remise van jeugdtalent Adrian Mensing tegen Peter van den Bergh. Adrian hield goed stand tegen de clubkampioen en geeft hiermee aan klaar te zijn voor het NK-jeugdschaken dat deze week in Rotterdam wordt gehouden.

Robert van Rekom en Kees Wessels hadden beiden nog zicht op de derde plaats en alleen verlies van Robert tegen vader Jerry zou roet in het eten kunnen gooien. Dat Robert de winst niet cadeau kreeg bleek wel uit de partij, want deze werd pas aan het eind van de avond in tijdnood beslist. Met minder dan een minuut op de klok greep de clubvoorzitter mis en moest het punt alsnog aan zijn zoon laten. Kees Wessels werd uiteindelijk 4e na winst op André van Dieën.

20-voudig kampioen Wim Hokken streed met Wim Pool om de 5e plaats.

Hokken was in het eindspel net iets sterker dan 1e team-speler Pool en kon zo de top 5 in de eindrangschikking afsluiten.

“Denker” Leo Koppelaar verraste Peter van der Poel met mooi paardenspel en kon zo het seizoen met een overwinning afsluiten.

Jan Veenis had tegen William Gijsen in de klok een extra tegenstander en moest het punten aan de jeugdspeler laten.

Timo Leeflang stijgt met stip bij schaakjeugd

SLIEDRECHT - In de elfde ronde van de Voorjaarscompetitie bij Schaakvereniging Sliedrecht heeft Timo Leeflang aangetoond steeds beter te gaan schaken. Hij wist op overtuigende wijze te winnen van Luuk van Dijk. Timo steeg door deze zege een paar plaatsen en nadert de top 10.

Ook in de laddercompetitie sloeg Timo toe, zodat hij ook daar een paar plaatsen steeg.

In de Voorjaarscompetitie deed koploper Esto Safaipour uitstekende zaken. Zelf won hij van naaste concurrent Joppe den Breejen, terwijl de nummer 2, Christiaan Verheij, niet verder kwam dan remise tegen Roland Kop.

In de laddercompetitie blijft Maarten Hartkoren koploper, maar directe achtervolgers Joppe den Breejen en Mitchell van Vonderen zijn zeker nog niet kansloos.

advertentie
advertentie