Kees vd Does stunt in 1e ronde Open Kampioenschap Drechstreek

Sport

SLIEDRECHT - In de eerste ronde van het 10e Open Kampioenschap van de Drechtstreek is favoriet Andries Dekker van SV Giessen en de Linge meteen hard onderuit gegaan tegen Sliedrechter Kees vd Does. Dekker leek op de winst af te gaan, maar zag een venijnig paardvorkje over het hoofd en kon meteen opgeven. Het lijkt al traditie te worden dat de kanshebbers in de eerste ronde al averij oplopen.

33 spelers zijn gestart aan het altijd gezellige toernooi en - naast een groot deel thuisspelers uit Sliedrecht - zijn ook een aantal spelers van andere verenigingen aanwezig, wat het toernooi altijd weer extra kleur geeft.

Kampioen van 2013 Peter van den Bergh had de nodige moeite met Ron Melger (SV Papendrecht/Alblasserdam), maar wist in het eindspel alsnog de winst naar zicht toe te trekken.

Titelkandidaat Niels Mijnster had de handen vol aan ‘huisschaker’ Teunis den Rooijen en kwam niet verder dan remise, een uitslag die uiteindelijk ook viel te noteren in de partij tussen Arjan vd Leij (Messemaker 1847) en Johan vd Griend (SC Dordrecht).

Wim Pool combineerde Jan Sulman van het bord, terwijl Tobias Dekker in een aanvallende partij Wim Hokken versloeg.

Kees Wessels kreeg na lang aandringen het voordeel tegen Hans Klein en kon meteen een punt bijschrijven.

Oud-winnaar Jerry van Rekom leek tegen een andere oud-winnaar, Melvin Holwijn, beter te staan, maar verbruikte veel tijd en moest alsnog zijn koning omleggen.

Jeugdspeler William Gijsen hield het lang vol tegen Joost Stoker, maar kon tegen de koningsaanval van Stoker geen verweer vinden.

Ook Hans Vink ging verassend goed van start tegen Henk Prins, maar de routine van Prins had uiteindelijk de overhand.

Tim de Waard in vorm bij schaakjeugd

SLIEDRECHT - In de twaalfde ronde van de Voorjaarscompetitie bij Schaakvereniging Sliedrecht heeft Tim de Waard laten zien steeds beter te gaan schaken. Na een spannende partij wist hij uiteindelijk Samuel Gijsen te verslaan. Het betekende dat Tim weer een paar plaatsjes steeg in de tussenstand.

Bovenaan was er een verrassende remise van Roland Kop tegen Maarten Hartkoren. Gerard van Steenoven steeg door een zege op Jesse Vonk naar een keurige zesde plaats.

In de laddercompetitie lijkt Maarten Hartkoren rechtstreeks op titelprolongatie af te stevenen. In deze ronde liep hij opnieuw uit op zijn concurrentie. Hij staat inmiddels 8 punten voor op de nummer twee, Jesse Vonk.

advertentie
advertentie