Sliedrecht plaatst zich na thriller voor nacompetitie

4 mei 2014 om 00:00 Sport

SLIEDRECHT - Sliedrecht heeft zich door een zwaarbevochten 2-2 gelijkspel tegen kampioen Spijkenisse op de voorlaatste speeldag van het seizoen verzekerd van deelname aan de nacompetitie. In een turbulente slotfase kopte Dennis Verhoef in blessuretijd de gelijkmaker binnen en kon er vervolgens een klein feestje worden gevierd in kleedkamer 6, waar de geluidsinstallatie tot een maximum werd opengedraaid.

Interim coach Cock Goedhart en bestuurslid Marcel Vlot, beiden clubiconen bij De Lockhorst genoten van de vreugdevolle ontlading bij de selectie. ,,Dit is een terechte beloning voor het collectief, dat zich vanaf de memorabele middag in Klundert ten doel heeft gesteld alles te geven voor een waardig slot van het seizoen, hetgeen natuurlijk een heel groot compliment verdient."

Sliedrecht kan zich na de slotwedstrijd van volgende week, uit bij Alblasserdam, op gaan maken voor de confrontatie met de derde periode kampioen uit de eerste klasse A (district West I). Drie teams zijn nog volop in de race voor deze titel: ARC (Alphen a.d. Rijn), Zuidvogels (Huizen) en S.V.L. (Langbroek) en de resultaten van de laatste speeldag zullen opheldering geven wie van deze drie teams de tegenstander wordt op sportpark De Lockhorst, zaterdag 17 mei.

Voor menigeen zal de 2-2 als een "salonremise" worden bestempeld, diegenen die de wedstrijd hebben gezien kunnen dit voor de volle 100% tegen spreken. Spijkenisse was naar De Lockhorst gekomen om een dusdanige prestatie af te leveren, die past bij een terechte kampioen en was derhalve gedurende de eerste helft heer en meester. In een hoog tempo en vlot combinerend legde de kampioen de wil op aan Sliedrecht, dat goed weg kwam bij twee gemiste kansen van topscorer Julien Gret. Het kon echter niet voorkomen, dat een goed opgezette aanval in de 13e minuut Breuklin Almeida alleen voor keeper Stefan Lobbezoo bracht : met een bekeken lobje zette hij de gasten op een dikverdiende 0-1 voorsprong. Spijkenisse bleef de dominerende partij, maar moest na een half uur toezien, dat de meermaals ongrijpbare Ruperto Dorothea geblesseerd af moest haken. Het bleek een keerpunt in de wedstrijd. Sliedrecht kroop meer en meer uit de schulp en kreeg kansen, die vooralsnog niet werden verzilverd. Eerst hield Stefan Lobbezoo zijn team met een prima redding bij een actie van Elwin Spoel op de been, vanaf de rechter kant nam Timon Rosenbrand steeds meer aanvallende initiatieven. Dit resulteerde in de 66e minuut in de gelijkmaker, toen de 23-jarige middenvelder opnieuw opstoomde richting doel en met een strak schot doelman Dyron Bijl het nakijken gaf 1-1.

De verwachting dat de wedstrijd vanaf dat moment zou doodbloeden werd opnieuw gelogenstraft. Spijkenisse zette aan voor een slotoffensief, dat in de 88e minuut resulteerde in de treffer van invaller John Lugtenburg, die vanuit een onoverzichtelijke scrimmage raak schoot 1-2. Toen de meesten zich al hadden verzekerd met een pijnlijke anti-climax viel in blessuretijd alsnog de zeer belangrijke gelijkmaker. Vanuit een corner wist Dennis Verhoef met een achterwaartse kopbal alsnog doel te treffen (2-2) en hielp de aanvalsleider zijn team daarmee aan het laatste, kostbare punt, dat nodig was voor het veilig stellen van de derde plaats, goed voor deelname aan de nacompetitie.

Opstelling Sliedrecht: Stefan Lobbezoo, Bob van Stek (61' Rens Verhoeven), Rob Kanters, Levy Liesdek, Joey Rijsdijk, Timon Rosenbrand, Jordy de Jong, Sander Vink, Samet Ullusoy, Dennis Verhoef en Luciano van Harlingen.