Succesvolle afronding Starterstraining ABC

4 mei 2014 om 00:00 Sport

SLIEDRECHT - Tien weken zwoegen op hardloopschoenen. In weer en wind, op zaterdagmorgen, wanneer veel mensen nog in bed liggen. Op zaterdag 10 mei huldigt trimclub ABC de gemotiveerde hardlopers die de Starterstraining 2014 met succes zullen afsluiten. Die feestelijke afsluiting bestaat uit de Coopertest waarmee de atleten hun conditie kunnen meten.

De Starterstraining vormt een perfecte voorbereiding voor een van de vele evenementen die Trimclub ABC organiseert voor haar leden. Zoals de Tour d'ABC die eind juni, begin juli plaatsvindt. Dan wordt er vier avonden achter elkaar een verschillende parcours gelopen in de frisgroene polders rond Sliedrecht. Elke avond heeft een ander thema, afgeleid van de Tour de France. Onderdeel van de Tour d'ABC is bijvoorbeeld de gevreesde 'Bergetappe' waarbij de hardlopers een parcours met een groot aantal bruggen zullen trotseren.

De Trimclub ABC startte ooit als de 'Anti Buikjes Club': een trimvereniging van heren op middelbare leeftijd, die al moppentappend een rondje door de polder jogden. Inmiddels is de ABC uitgegroeid tot een sportieve vereniging waar onder leiding van professioneel geschoolde trainers diverse takken van sport worden beoefend. Van hardlopen tot nordic walking en van sportief wandelen tot de onlangs in het leven geroepen fietsafdeling. Alle activiteiten starten op zaterdagmorgen 08.30 uur, vanuit het clubgebouw aan de Thorbeckelaan 102 te Sliedrecht. Naast een gezonde lifestyle is gezelligheid een andere pijler onder de trimclub: na afloop van de training is er volop tijd om bij te kletsen onder het genot van een kopje koffie. Een aantal trainingen wordt ook op andere dagen gegeven, zoals de dinsdagmorgen (nordic walking, wandelen en hardlopen) en donderdagavond (hardlopen).

Voor meer informatie en aanmelden: www.trimclubabc.nl of trainer@trimclubabc.nl.

advertentie
advertentie