Eerste schaakteam eindigt seizoen in stijl met onnodig verlies

Sport

RIJSWIJK - Het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft haar seizoen afgesloten zoals het deze was begonnen; met een onnodig verlies. In en tegen Rijswijk werd het 5-3 voor de thuisploeg.

Bij het Sliedrechtse vlaggenschip maakte de 13-jarige Andrew Mensing zijn debuut. Hij werd zodoende de jongste debutant in de 78-jarige geschiedenis van Schaakvereniging Sliedrecht.

Sliedrecht kwam goed uit de startblokken en enkele stellingen leken duidelijk in het voordeel van Sliedrecht, dat afgelopen seizoen Rijswijk uit de bekercompetitie had geknikkerd. Maar zoals al meerdere keren dit seizoen werden de betere tot gewonnen stellingen alsnog om zeep geholpen. Daar kunnen nu ook Wim Pool en Tobias Dekker van meepraten.

Playing captain Theo Dekker had de score geopend met een halfje, waarna hij dus Pool en neef Dekker zag verliezen. Daar stonden nog goede stellingen tegenover, zodat een 4-4 zeker nog mogelijk was.

Zeker nadat Kees Wessels zich naar remise had gekeept en nadat Niels Mijnster zich via zijn onberekenbare tovenaarskunsten had gewonnen.

Bij een 3-2 stand moest de debutant zich ook gewonnen geven. Na een goede aanvalspartij wist zijn tegenstander in de tegenaanval toe te slaan. Niet gewonnen, maar wel ervaring opgedaan en die winst pakken ze het Sliedrechtse jeugdtalent niet meer af.

Kopman Peter vd Bergh wist opnieuw van de Rijswijkse kopman te winnen, waarna Hans Klein de 4-4 veilig moest gaan stellen. Dat leek aanvankelijk te lukken, maar na enkele mindere zetten keerden de kansen en moest Klein tenslotte zijn koning omleggen.

Door de nederlaag eindigt Sliedrecht 1 op een 8e plaats. Een tegenvallend resultaat, maar na de slechte start knokte het team zich wel veilig met de kopmannen Peter vd Bergh, Bert vd Donk en Niels Mijnster als topscorers.

Tobias Dekker wint van oud-winnaar OKD

SLIEDRECHT - Na de 2e ronde van het Open Kampioenschap van de Drechtstreek heeft Tobias Dekker zijn goede vorm getoond door oud-winnaar Melvin Holwijn te verslaan. De eersteteamspeler van Sliedrecht had een sterk positioneel voordeel, waarna Holwijn probeerde met een stukoffer de koning van zijn tegenstander aan te vallen. Dekker hield echter goed stand en na gedwongen dameruil was het over voor de oud-kampioen.

Tobias Dekker behoort zo tot de 6 spelers die nog de volle 100% score hebben. Daaronder ook favoriet Peter van den Bergh, die zijn tweede punt scoorde in een korte partij tegen Wim Pool en is zo goed op weg zijn kampioenschap te prolongeren.

advertentie
advertentie