Kaarten geschud in poule 2I, Merwede tweede

11 mei 2014 om 00:00 Sport

Na een paar weken van rust, is Merwede begonnen aan het slot van de competitie. Op de druilerige zaterdagmiddag werd nummer 3, GKV uit Den Haag met 14-8 aan de kant gezet. Door de winst van koploper DES is die ploeg nu definitief niet meer te achterhalen voor Merwede. Net zoals dat GKV op hun beurt Merwede niet meer kan verstoten van plaats 2. Met nog twee wedstrijden kan er dus vrijuit gespeeld worden en kan de focus verlegd worden naar Merwede 2, die nog kans maakt op het kampioenschap.

In de uitwedstrijd wisten de Merwedianen in de laatste minuut nog een punt af te pakken van deze tegenstander. Met Martijn van Rijsbergen in de basis voor de geblesseerde Kevin van Beest, was het Merwede dat goed aan de wedstrijd begon. Het De Groot & Schagen team wist aan het begin van de wedstrijd een voorsprong van twee punten te pakken. Door de regen en de wind waren de doelpunten schaars. De meeste doelpunten vielen daarom ook uit korte kansen. Merwede was beter dan de tegenstander, en wist een gat te slaan naar een score van 5-1. In de resterende minuten van de eerste helft wist GKV terug in de wedstrijd te komen. De ruststand was 6-4.

In de tweede helft kwamen de gasten goed uit de kleedkamers en wisten gelijk te scoren, hierna gaf Merwede extra gas en wist driemaal op rij te scoren. Dik Bikker en Jolanda Redelijkheid werden nog in het veld gebracht om de overwinning veilig te stellen. Merwede kwam niet meer in gevaar en wist de voorsprong nog zelfs uit te bouwen. De scheidsrechter floot het eindsignaal bij een eindstand van 14-8.

Merwede heeft in de veldcompetitie thuis nog geen punt verloren en lijkt thuis onverslaanbaar. In de uitwedstrijden werden teveel punten verspeeld, waardoor Merwede heel de competitie achter de feiten heeft gelopen. Met nog twee wedstrijden te gaan is koploper DES niet meer in te halen. Merwede zal volgend jaar dus wederom uitkomen in de tweede klasse. Het is belangrijk om de laatste twee wedstrijden te winnen om met een goed gevoel de competitie af te sluiten. De volgende wedstrijd is een uitwedstrijd tegen ODO uit Maasland op 17 mei. Aanvang van de wedstrijd 15.30.