Sliedrecht afgetroefd door efficiënt ARC

18 mei 2014 om 00:00 Sport

SLIEDRECHT - De kansen op succes in de nacompetitie lijken voor Sliedrecht al na één wedstrijd resoluut de grond ingeboord. Een dodelijk efficiënt ARC profiteerde in de eerste helft optimaal van de geboden kansen (0-4) en kon na de hervatting gecontroleerd de wedstrijd uitspelen, waarbij het Sliedrecht en passant nog de verdiende eretreffer gunde : 1-4.

Logisch dat de stemming in het Sliedrechtse kamp bedrukt was, zonder daarbij voorbij te willen gaan aan de goede openingsfase. Clubtopscorer Luciano van Harlingen had daarbij een goed gevoel: ,,We begonnen goed, volgens afspraak hebben wij vanaf het begin goed druk gezet op de tegenstander, hetgeen al na 6 minuten resulteerde in de goal van Dennis, die volgens velen onterecht werd afgekeurd wegens buitenspel. Komen wij dan op voorsprong, volgt er wellicht een heel andere wedstrijd. Dit resultaat is een domper, die wij over onszelf hebben afgeroepen door de tegenstander te veel ruimte te gunnen."

Grote cijfers

Na de energieke beginfase zakte Sliedrecht terug en gunde het initiatief aan de tegenstander uit Alphen a.d. Rijn. ARC maakte hiervan gretig gebruik en liet dit al na 10 minuten verzilveren, toen spits Daan van Leeuwen een assist van Youri Looyenstein perfect afrondde: 0-1. Sliedrecht was aangeslagen door de gang van zaken, gunde de tegenstander teveel ruimte en liet in defensief opzicht de nodige steken vallen. Dit stelde Youri Looyestijn in de gelegenheid om na 26 minuten de tweede treffer binnen te schieten. Toen amper vijf minuten later de geheel vrij staande Daan van Leeuwen vrij gemakkelijk de 0-3 scoorde, leek Sliedrecht rijp voor een nederlaag met grote cijfers, des te meer toen verdediger Derek Prins vlak voor rust de marge vergrootte naar 0-4.

Eretreffer

Na de hervatting trachtte Sliedrecht de bakens te verzetten, daarbij enigszins in het zadel geholpen door een achterover leunend ARC, dat de ruime marge zonder verdere schade (blessures of gele kaarten) en zonder veel extra inspanningen wenste te consolideren. Het leverde kansen op voor de ingevallen Kenny Stuy v.d. Herik, Dennis Verhoef en Timon Rosenbrand, die een treffer zag worden afgekeurd wegens buitenspel. De verdiende eretreffer viel 6 minuten voor tijd toen een assist van Dennis Verhoef aanvoerder Stefan van Dam bereikte, die vervolgens geen moeite had het net achter doelman van Ooi te vinden: 1-4.

Zaterdag 24 mei wacht de tweede tegenstander uit poule 1 van de nacompetitie: hoofdklasser DOVO uit Veenendaal. Sliedrecht zal zich moeten voorbereiden op een offensief ingestelde tegenstander, die een overwinning met ruime cijfers zal nastreven om de afsluitende derde wedstrijd in Alphen a.d. Rijn ruimere perspectieven kan bieden.

Opstelling Sliedrecht : Stefan Lobbezoo ; Bob van Stek (75' Samet Ulusoy), Rob Kanters (46' Kenny Stuy vd Herik), Levy Liesdek, Joey Rijsdijk ; Jordy de Jong, Sander Vink, Stefan van Dam, Timon Rosenbrand ; Dennis Verhoef en Luciano van Harlingen.