Merwede A1 kampioen in 1e klasse

19 mei 2014 om 00:00 Sport

Merwede A1 stond al een aantal weken op de drempel van een unieke prestatie. Vorige week lukte het net niet, maar afgelopen zaterdag liet de ploeg er geen twijfel over bestaan wie de sterkste was in de poule. Door deze overwinning maken zij de stap naar de overgangsklasse. Een prachtige prestatie voor een gedreven groep korfballers.

Natuurlijk was er flinke publieke belangstelling voor deze spannende wedstrijd. Uiteindelijk kon het team van Theo Struijk zich, met een ruimte overwinning van 17 - 10 op de nummer drie van de ranglijst, de terechte kampioen noemen. Daarmee is het team in de afgelopen vier jaar gepromoveerd van de tweede klasse naar de overgangsklasse. Ad de Waard, namens Boekhandel en Drukkerij De Waard, sponsort de A1 al zo’n 15 jaar en complimenteerde de ploeg als een waar visitekaartje.

Aankomende zaterdag, 24 mei, staat er voor veel Merwede teams nog een spannende wedstrijd op het programma. Bij de jeugd maken de E2, D1, C2, B4 en B1 nog kans op het kampioenschap. De B1 speelt om 17.00 uur en maakt bij winst kans op een ticket voor het NK. Ook verschillende seniorenteams kunnen als eerste in hun poule eindigen. Merwede 2, 7 en 8 spelen om het kampioenschap. Om 14.00 uur speelt Merwede 2 tegen mede koploper DES 2.

advertentie
advertentie